Αρχική Απόψεις Aρθρα Βασίλης Μαυρέλος, ο Χιώτης υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο ”Λαϊκή Ενότητα...

Βασίλης Μαυρέλος, ο Χιώτης υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο ”Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής”

192

Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι, είναι να το κάνεις!Προχωράμε μαζί. Δεν θα γράψουμε τη ζωή μας με ήττα!

” Η δική μου αριστερά ξεχώριζε πάντα για την επιμονή της στις ιδέες της. Η δική μου αριστερά δεν θέλησε τις θέσεις και τα αξιώματα. Προτίμησε το είναι από το έχειν. Γι’ αυτό και είναι ταπεινά υπερήφανη για την ανιδιοτελή προσφορά της. Η δική μου αριστερά ήταν ρηξικέλευθη, ανατρεπτική, αιρετική, μα πάνω απ’ όλα δημιουργική, ακόμη κι όταν αστοχούσε. Η δική μου αριστερά αγαπούσε τον τόπο μου και μοχθούσε γι’ αυτόν. Για ένα καλύτερο μέλλον. Η δική μου αριστερά είναι σαν τον ορίζοντα, όσο τον πλησιάζεις τόσο απομακρύνεται. Σε κάνει, παρόλα αυτά, να προχωράς πάντα μπροστά.” Τάσος Λειβαδίτης

άρθρο του Βασίλη Μαυρέλου
υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο ”Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής”

Η οικονομική-συστημική κρίση στην Ε.Ε κι η περίοδος των τριών μνημονίων, που ακολούθησε στην χώρα, με τις αντιλαϊκές-νεοφιλελεύθερες συνταγές απ’ όλο το κυβερνητικό φάσμα, έχουν διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό. Έστρωσαν το δρόμο για την άνοδο της ακροδεξιάς και την φασιστική απειλή.Το πολιτικό κατεστημένο εκμεταλλεύεται και καπηλεύεται τους υπαρκτούς φόβους,τις ανησυχίες και τις αγωνίες της κοινωνικής πλειοψηφίας σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Απέναντι σ’ αυτόν τον ζόφο, στη συντηρητική, κυνική και ισοπεδωτική αντίληψη ότι ”όλοι ίδιοι είναι” και ”τίποτα δεν αλλάζει ”, η στήριξη και η ενίσχυση της πολιτικής συμμαχίας και εκλογικής συνεργασίας των δυνάμεων Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαία και επιβεβλημένη.
Ένα πολιτικό και εκλογικό μέτωπο συνεργασίας αριστερών, αντισυστημικών, δημοκρατικών, προοδευτικών αντιμνημονιακών, λαϊκών δυνάμεων που θα είναι η φωνή κι ο γνήσιος εκφραστής των αγώνων, των ελπίδων και των οραμάτων μας.
Με αισθητή ριζοσπαστική παρέμβαση και δράση για την ανατροπή των αντιλαϊκών νεοφιλελεύθερων και σοσιαλφιλελεύθερων πολιτικών, του ”ακραίου κέντρου” και της ”κεντροαριστεράς”. Για να πείσει πως αυτές οι πολιτικές δεν αποτελούν μονόδρομο.

Για τη δημοκρατία, τη ζωή και το μέλλον δίνουμε μαζί την κρίσιμη μάχη των Ευρωεκλογών στις 26 Μάη με το ψηφοδέλτιο Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής. Και θα τα καταφέρουμε.

” Είμαι πεισμένος πως, ακόμα κι όταν όλα έχουν χαθεί ή μοιάζουν να έχουν χαθεί, πρέπει ήρεμα να ξαναρχίζουμε το έργο μας από την αρχή. Είμαι πεισμένος πως πρέπει πάντα να στηριζόμαστε στον εαυτό μας και στις δικές μας δυνάμεις. Να μην περιμένουμε τίποτα από κανέναν και έτσι να μη συσσωρεύουμε απογοητεύσεις. Πως πρέπει να προγραμματίζουμε, να κάνουμε αυτό που ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε, και να ακολουθήσουμε τον δρόμο μας.” Αντόνιο Γκράμσι

Βασίλης Μαυρέλος

υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο ”Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής”

Γεννήθηκε το 1964 στη Λαγκάδα της Χίου. Εντάχθηκε στο χώρο της Αριστεράς από το 1981. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Ηράκλειο το 1983.

Μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική Αγωγή στην Αθήνα το 1996 και εκλέχθηκε στη διοίκηση του Μαρασλείου Διδασκαλείου το 1997-1998 ως εκπρόσωπος των δασκάλων.
Υπηρέτησε στη δημόσια εκπαίδευση σε σχολεία της περιφέρειας Αττικής από το 1987.Την ίδια χρονιά συμμετείχε ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα και στη συνέχεια εκλέχθηκε σε Συλλόγους Εκπαιδευτικών: πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γ.γραμματέας, αντιπρόσωπος στη ΔΟΕ και στην ΑΔΕΔΥ μέχρι το 2014.

Το 1995, 2004 και το 2007 εκλέχθηκε στη Διοίκηση της ΑΔΕΔΥ.

Από το 2007 με πολιτική και κινηματική δράση στη Χίο.

Οι πρώτες υποψηφιότητες στο ψηφοδέλτιο
Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής για ευρωεκλογές είναι:

1.Αμμανατίδου Λίτσα, πρ. βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, πρ. έμπορος γεωργικών εργαλείων.
2.Αντωνιάδης Άλκης, Πολιτικός Επιστήμονας με ειδίκευση στα θέματα της ΕΕ (ζει στις Βρυξέλλες).
3.Βουτσινά Αυγή, ακτιβίστρια- μέλος του κιν. κατά των πλειστηριασμών και των αποκοπών ηλ. ρεύματος.
4.Γρηγοριάδης Μανώλης, γιατρός.
5.Δρίτσας Σπύρος, γιατρός – χειρουργός, συνδικαλιστής ΕΙΝΑΠ και ΙΣΑ, μέλος του συντονιστικού συνελεύσεων και καταλήψεων του 06-07.
6.Θανοπούλου Κατερίνα, πρ. αντιπεριφερειάρχης Αττικής για την κοινωνική πολιτική, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής.
7.Καλύβης Αλέκος, πρ. αναπλ. πρόεδρος ΓΣΕΕ.
8.Κοζαδίνος Μανώλης, Γιατρός, εργάζεται στο Παρίσι, μέλος του κιν. «Κίτρινων Γιλέκων» και της Ανυπότακτης Γαλλίας.
9.Κουβελάκης Στάθης, καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
10.Κωνσταντάκης Άρης, δικηγόρος.
11.Μαγδαληνός Νίκος, ηθοποιός.
12.Μαντάς Παναγιώτης, γιατρός του ΕΣΥ.
13.Μαυρέλος Βασίλης, εκπαιδευτικός, πρ. μέλος Διοίκησης ΑΔΕΔΥ, με πολιτική και κινηματική δράση στη Χίο.
14.Μπάνι Στέλλα, μέλος της Αλβανικής κοινότητας, εκπαιδευτικός.
15.Μπαρσέφσκι Μάνια, μέλος του κιν. κατά των πλειστηριασμών, του κινήματος για τα δικαιώματα και του αντιρατσιστικού κινήματος.
16.Μπόλαρη Μαρία, πρ. βουλευτής Α’ Αθήνας.
17.Παπαδόπουλος Ιωσήφ, υπάλληλος περιφέρειας, Γεωλόγος Μηχανικός, μέλος του κινήματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, Πέλλα.
18.Πριμηκήρης Αναστάσιος, πολιτικός επιστήμονας, εργάζεται στη Ρώμη.
19.Σαραφιανός Δημήτρης, δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ.
20.Σιγάλας Αντώνης, μαθηματικός, τενόρος, ακτιβιστής για τα κοινωνικά δικαιώματα και ιδιαίτερα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
21.Σκιαδόπουλος Άρης, δημοσιογράφος.
22.Σκούμας Θανάσης, δικηγόρος, πρ. βουλευτής Βοιωτίας, πρώην δήμαρχος Θήβας.
23.Σπανού Δέσποινα, νομικός, πρ. αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ.
24.Σταυρακάκης Χρήστος, αρχιτέκτονας-πολεοδόμος ΕΜΠ, επισφαλώς εργαζόμενος, δραστηριοποιήθηκε στο φοιτ. κίνημα το διάστημα 2007-2014.
25.Σταυροπούλου Αναστασία, δικηγόρος, δραστηριοποιήθηκε στο φοιτ. κίνημα το 06-07.
26.Σωτηριάδη Κωνσταντίνα, ελεύθερη επαγγελματίας, σύμβουλος ασφάλειας τροφίμων, μέλος του φοιτητικού κινήματος το 06-07.
27.Τόλιος Γιάννης, διδάκτωρ οικονομολόγος, συντονιστής ερευνητικού κέντρου «ΜΑΧΩΜΕ».
28.Φλαμιάτος Διονύσης, οικονομολόγος, μεταπτυχιακός φιλόλογος, μέλος της επιτροπής «Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη».
29.Χαλαστάνη Βασιλική, μέλος του κινήματος κατά των ανεμογεννητριών, Στερεά Ελλάδα.
30.Χουντής Νίκος, Ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, πρώην βουλευτής και υπουργός.

Για το Γραφείο Τύπου