Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Πανελλαδικές εξετάσεις, 17,83% τα αριστούχα γραπτά στη Χίο- VIDEO

Πανελλαδικές εξετάσεις, 17,83% τα αριστούχα γραπτά στη Χίο- VIDEO

325

17,83% με βαθμό άνω του 18,1% και 4 στους 10 (41,09%)να έχουν γράψει πάνω από 15.
Στα ίδια δηλαδή περίπου ποσοστά με τους περσινούς.
Αυτοί που αυξήθηκαν φέτος ήταν οι μαθητές με βαθμολογία 10,1-12, που έπεσαν από τη «δεξαμενή» της μεσαίας βαθμολογίας 12,1- 15%.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΓΕ Λ_2017
Πολύ πιο εντυπωσιακά τα ποσοστά για τα ΕΠΑΛ, όπου διπλασιάστηκαν οι αριστούχοι μαθητές και από το 8,31% έφτασαν στο 14,42%.
Τώρα θέλει ιδιαίτερη προσοχή η συμπλήρωση και επικύρωση του μηχανογραφικού που λήγει την προσεχή Παρασκευή, 14 Ιουλίου.
Στατιστικά_Αποτελέσματα-Πανελλαδικών_ΕΠΑ.Λ
Εν τω μεταξύ εξετάζεται το θέμα της κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να αποδοθεί ειδικό ποσοστό θέσεων αριθμού εισακτέων, για τους υποψηφίους που συμμετείχαν στις υπολειπόμενες εξετάσεις στους νομούς Λέσβου και Χίου, λόγω των κατά περίπτωση δυσμενείς συνθήκες που υπέστησαν εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας.

Στατιστικά_Αποτελέσματα-Πανελλαδικών_ΕΠΑ.Λ
Σε ότι αφορά τον αριθμό των αριστούχων φέτος το 1ο Λύκειο συγκεντρώνει το μεγαλύτερο απόλυτο αριθμό, ενώ ακολουθεί το 2ο Λύκειο Χίου.


Θέμα με τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού
Εν τω μεταξύ θέμα έχει δημιουργηθεί με τους υποψήφιους των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού που έπρεπε να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά πριν την ανάρτηση των βαθμολογιών. Έτσι υπάρχουν υποψήφιοι που δεν κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους την περασμένη Πέμπτη, 6/7/17, ενώ το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δεν φρόντισε να ανακοινώσει παράταση της υποβολής δικαιολογητικών για μετά την 10η Ιουλίου όπου έγινε γνωστή η βαθμολογία.