Αρχική Νέα Τοπικά Εφυγαν τα μπλόκα από το δρομίσκο προς τη ΒΙΑΛ

Εφυγαν τα μπλόκα από το δρομίσκο προς τη ΒΙΑΛ

245

Μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση με την αστυνομία και αφού μετρήθηκαν και πάλι τα όρια του οικοπέδου, απομακρύνθηκαν τα εμπόδια και μετακινήθηκαν οι πάσσαλοι που είχε θέσει ο ιδιοκτήτης του χωραφιού δίπλα από τη ΒΙΑΛ και οι κάτοικοι του χωριού Χαλκειούς.


Ετσι υλοποιήθηκε η χθεσινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χίου στο να απομακρυνθούν ο πρόχειρος οικίσκος και τα πασσαλάκια· όπως είχε αιτηθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, οπότε θα μπορεί να γίνει η διέλευση των βαρέων οχημάτων που μεταφέρουν τα κοντέϊνερ.


Πρέπει πρώτα βέβαια να κλείσει η… λακκούβα που είχαν σκάψει οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι στο χώρο, που κάλυπτε ο πρόχειρος οικίσκος. Αλλά και να απομακρυνθούν όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα και τα αγροτικά μηχανήματα που είχαν αφεθεί εκατέρωθεν του δρόμου που οδηγεί από το στρατόπεδο Αργέντη όπου βρίσκονται τα κοντέινερ, μέχρι το χώρο της ΒΙΑΛ.

Πάντως από την αστυνομία, θεωρούν ότι αυτά δεν θα εμποδίσουν τη διέλευση των βαρέων οχημάτων, όποτε αποφασιστεί να μεταφέρουν τα κοντέϊνερ.

Οι κάτοικοι, περίπου 70 με 80 άτομα βρέθηκαν και σήμερα στην περιοχή, διαμαρτύρονται πως πρόκειται για επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ· ενώ ζητούν και την άμεση αποσυμφόρηση από πρόσφυγες και μετανάστες.


Περί τις 12.30 μ.μ., το σημείο του επίμαχου δρομίσκου επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, που συνομίλησε τόσο με τους κατοίκους όσο και με την αστυνομία, χωρίς να προβεί σε κάποια δήλωση.

ΠΗΓΗ: ERA-AEGEAN.GR