Αρχική Νέα Τοπικά Παύση εργασιών μέχρι εξέταση ασφαλιστικών μέτρων στη ΒΙΑΛ- στο πόδι οι κάτοικοι

Παύση εργασιών μέχρι εξέταση ασφαλιστικών μέτρων στη ΒΙΑΛ- στο πόδι οι κάτοικοι

160

Παύση των εργασιών μεταφοράς και εγκατάστασης των νέων οικίσκων στην περιοχή της ΒΙΑΛ, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Δήμος Χίου αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Χίου.
Έτσι μέχρι τις 16Ιανουαρίου 2018, δεν θα γίνει άλλη μεταφορά οικίσκων που θα αντικαθιστούσαν τις σκηνές που έχουν στηθεί του κύριου Κέντρου Καταγραφής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.
Τα αντανακλαστικά των κατοίκων του Χαλκειούς λειτούργησαν άμεσα σήμερα το πρωί. Κάτοικοι μπλόκαραν την πίσω πύλη του στρατοπέδου Φ. Αργέντη στο Χαλκειός όπου και βρίσκονται τα κοντεϊνερ. Μέχρι να αποκλείσουν την έξοδο 4 σπιτάκια πήγαν στο Κέντρο της ΒΙΑΛ.
Η συγκέντρωση των μερικών δεκάδων κατοίκων, υπό τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας, έληξε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι όταν έγινε γνωστό από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Γιώργο Μπελέγρη που ήταν παρόντες μαζί με τον αντιδήμαρχο Νίκο Καρασούλη στην κινητοποίηση, ότι το δικαστήριο έκανε αποδεκτά τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα (αρχικά ανακοινώθηκε ότι η εκδίκαση έχει οριστεί για τις 12 Δεκεμβρίου 2017).


«Προχωρήσαμε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων που στρέφονται εναντίον της προσαύξησης της δυναμικότητας της ΒΙΑΛ μέσω της εγκατάστασης περισσοτέρων οικίσκων τύπου κοντέϊνερ.
Το Κέντρο και με τη μικρή του δυναμικότητα, αποδεδειγμένα δεν έχει καταφέρει να λειτουργήσει με στοιχειώδη κανονικότητα δημιουργώντας άθλιες συνθήκες για τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα και πολύ μεγαλύτερη ένταση στους κατοίκους της γύρω περιοχής.

Οποιαδήποτε αύξηση της δυναμικότητας θα επιτείνει και τις δύο αυτές καταστάσεις», μας δήλωσε ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς που στήριξε στο δικαστήριο το αίτημα για αναστολή των εργασιών.


Από την πλευρά της η εταιρεία που έχει αναλάβει τη μεταφορά των κοντέρ, μετέφερε και ξεφόρτωσε δίπλα στα άλλα, αυτό που ήταν ήδη σε νταλίκα και είχε αποκλειστεί από τους κατοίκους.

ΠΗΓΗ: era-aigaiou.gr