Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Προχωρεί στην αντικατάσταση σκηνών με οικίσκους στη ΒΙΑΛ- επίσκεψη ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής

Προχωρεί στην αντικατάσταση σκηνών με οικίσκους στη ΒΙΑΛ- επίσκεψη ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής

124

Αδιαπραγμάτευτη είναι η θέση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να αντικατασταθούν οι σκηνές με οικίσκους, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.
Αυτό τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο HOTSPOT, επιρρίπτοντας ευθύνες στο Δήμο Χίου για την καθυστέρηση των εργασιών.
Στο χρονικό διάστημα των δύο επόμενων εβδομάδων, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες εγκατάστασης των νέων οικίσκων, ενώ υπάρχει σχεδιασμός και για την εκτέλεση των αναγκαίων έργων υποδομής.
Επίσης σημείωσε ότι θα συνεχιστεί με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο η διαδικασία αποσυμφόρησης και της Χίου, με τη μεταφορά ευάλωτων ομάδων προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα.
Σε ότι αφορά τη δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου, ο κ. Κλάπας τάχθηκε κατά τη δημιουργίας του στην περιοχή «18» στο Αίπος, σημειώνοντας ότι η υπόθεση αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

ΠΗΓΗ: era-aegean.gr