Αρχική Νέα Τοπικά Νέο μπλόκο στη ΒΙΑΛ για μη μεταφορά κοντέϊνερ, ιδιώτης επικαλείται καταπάτηση του...

Νέο μπλόκο στη ΒΙΑΛ για μη μεταφορά κοντέϊνερ, ιδιώτης επικαλείται καταπάτηση του χωραφιού του

143

Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν οι κάτοικοι του Χαλκειούς παρεμποδίζοντας τη μεταφορά των κοντέινερ στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.
Μετά την απορριπτική απόφαση του Ειρηνοδικείου, ο Δήμος Χίου προχώρησε σε νεα ασφαλιστικά μέτρα και μέχρι την αυριανή απόφαση στο αίτημα προσωρινής διακοπής των εργασιών – επιχειρήθηκε να γίνει μεταφορά των κοντέινερ από παρακείμενο ανενεργό στρατόπεδο που φυλάσσονται.

Μάλιστα από τις 7.00 περίπου το πρωί αστυνομικές δυνάμεις, απέκλεισαν τους γύρω δρόμους και με την τοποθέτηση κλούβας των ΜΑΤ, όμως μερικές δεκάδες κάτοικοι έφτασαν μέσα από τα χωράφια πεζή μέχρι το δρόμο που έχει δημιουργηθεί ως ζώνη πυρασφάλειας περιμετρικά της ΒΙΑΛ.
Εκεί ο ιδιοκτήτης του διπλανού χωραφιού κατήγγειλε καταπάτηση της περιουσίας του με τη διαπλάτυνση του δρόμου ώστε να μπορούν να περάσουν τα βαριά οχήματα μεταφοράς των κοντέινερ.

Τελικά μετά από ένα τρίωρο περίπου αντεγκλήσεων, οι εργασίες μεταφοράς σταμάτησαν, εν αναμονή και της αυριανής δικαστικής απόφασης αλλά και ακριβής αποτύπωσης των ορίων του χωραφιού του ιδιώτη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χίου.
Να σημειώσουμε ότι προσπάθεια του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι η μεταφορά 50 κοντέινερ για να διαμείνουν σε αυτά οι πρόσφυγες και μετανάστες που σήμερα είναι σε σκηνές, ενώ από την πλευρά του ο Δήμος Χίου θεωρεί ότι αυτό αποτελεί επέκταση του hot spot.