Αρχική Νέα Τοπικά Παρουσία ΜΑΤ μεταφορά κοντέϊνερ στον καταυλισμό προσφύγων ΒΙΑΛ

Παρουσία ΜΑΤ μεταφορά κοντέϊνερ στον καταυλισμό προσφύγων ΒΙΑΛ

188

Με την παρουσία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ αλλά και της Εισαγγελέως Χίου, ξεκίνησε σήμερα το πρωί η μεταφορά των κοντέϊνερ στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.
Μάλιστα περί τους 20 κατοίκους από το Χαλκειός που έφτασαν στην πίσω πύλη του ανενεργού στρατοπέδου Φ. Αργέντη για να εμποδίσουν την μεταφορά των κοντέϊνερ (που θα αντικαταστήσουν τις σκηνές όπου σήμερα διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες) απωθήθηκαν περί τις 11.00 το πρωί από τα ΜΑΤ στην άκρη του δρόμου.
Να θυμίσουμε ότι τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα που έχουν ζητήσει τόσο ο Δήμος Χίου από το Πρωτοδικείο, όσο και ιδιώτης από το Ειρηνοδικείο απερρίφθησαν· γεγονός που επέτρεψε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να μεταφέρει το 1/3 περίπου από τα 50 συνολικά κοντέϊνερ που θα τοποθετηθούν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Χαλκειούς Κώστα Φουτράκη στις 6.00 το απόγευμα της τετάρτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο χωριό για να δουν τα επόμενα βήματά τους.
Αντιπαράθεση μεταξύ του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Στέλιου Καμπούρη και του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού υπήρξε επίσης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Ο κ. Καμπούρης κατηγόρησε για απουσία του Δήμου από το χώρο της ΒΙΑΛ, κατά τα σημερινά γεγονότα. Μάλιστα, πρότεινε να σταματήσει η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και όλα τα μέλη να μεταβούν στην περιοχή της ΒΙΑΛ. Η πρόταση απορρίφθηκε από το Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού που έθεσε το θέμα του σεβασμού των δικαστικών αποφάσεων και τονίζοντας ότι η πολιτική αντιπαράθεση δεν βοηθά κανέναν. Παράλληλα δήλωσε ότι ο Δήμος προχωρά στην κατάθεση της αγωγής έξωσης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής από την έκταση της ΒΙΑΛ.