Αρχική Νέα Τοπικά Βλέπει στασιμότητα σε όλους τους τομείς- περιμένει τις εκλογές ο Ν. Μηταράκης...

Βλέπει στασιμότητα σε όλους τους τομείς- περιμένει τις εκλογές ο Ν. Μηταράκης (VIDEO)

58

«Αδειανό πουκάμισο» χαρακτήρισε το Ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της Κυβέρνησης για το Βόρειο Αιγαίο, ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, με τη συμπλήρωση ενός έτους από την ερώτησή του για την τύχη των έργων της Χίου, ο κ. Μηταράκης είδε στασιμότητα σε όλους τους τομείς· με έργα που δεν έχουν προχωρήσει όπως το αεροδρόμιο, λιμάνι, κακές επιλογές όπως με τη Μαρίνα Χίου, ή μέτρα όπως το μεταφορικό ισοδύναμο που δεν μπορεί να μετριάσει το θέμα των δυσμενών επιπτώσεων από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
«Για τρία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε τη Χίο», πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης σημειώνοντας ότι αντί να λύσει, δημιούργησε προβλήματα ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «πλησιάζουμε στις εκλογές». Σημείωσε δε ότι εκτός του ΦΠΑ, δυσχεραίνουν περισσότερο οι συνθήκες με την περικοπή των συντάξεων, την αύξηση της τιμής των καυσίμων αλλά ακόμα και των μεταναστευτικών ροών.
Άσκησε κριτική και για το θέμα του νοσοκομείου, όπου παρά τις μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις ότι από το Ίδρυμα Νιάρχου δεν έχει αλλάξει η διάθεση για συνεργασία· ο κ. Μηταράκης είπε πως θεωρεί ότι έχει χαθεί η χρηματοδότηση.
Ερωτώμενος για το πώς σχολιάζει το γεγονός ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας για το αεροδρόμιο έγινε δεκτό θετικά από το Δήμο Χίου και την Περιφέρεια Β. Αιγαίου· ο κ. Μηταράκης δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά σημείωσε πως με το Μνημόνιο δεν θα μάθουμε τίποτα καινούργιο.
Σχετικά με το ενδιαφέρον των επενδυτών σημείωσε ότι οι επενδυτές για ξενοδοχειακό συγκρότημα στα Κεραμεία δεν προχωρούν λόγω του ότι δεν προχωρά το θέμα του αεροδρομίου, ενώ για τη μαρίνα χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκε σε κοινό διαγωνισμό και η μαρίνα στο νότιο τμήμα του λιμανιού της Χίου.
Σε ερώτηση για ποιο λόγο συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο, ο κ. Μηταράκης διασκέδασε τις εντυπώσεις λέγοντας ότι η συνάντηση έγινε γιατί ήθελε να συζητήσει διάφορα κοινωνικά θέματα.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: era-aegean.gr