Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Βραβείο στο Γυμνάσιο Καλλιμασιάς για το Δασο-οικοκώδικα

Βραβείο στο Γυμνάσιο Καλλιμασιάς για το Δασο-οικοκώδικα

125

Το βραβείο στην κατηγορία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον πανελλήνιο διαγωνισμό Δασο- οικοκώδικα για τη σχολική χρονιά 2019 – 20 κέρδισε το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς.
Πρόκειται για το διεθνές περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα δάση» που στη χώρα μας συντονίζει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.
Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Καλλιμασιάς, με υπεύθυνη καθηγήτρια εικαστικών Μαρία Κασαπίδου, έμαθαν να φωτογραφίζουν τη φύση, τα δέντρα και τα τοπία της Χίου και δημιούργησαν το δικό τους «Δασο – οικοκώδικα».

Οι νικητές επιλέχτηκαν από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου, η οποία έκρινε τις αφίσες των σχολείων με βάση τις προδιαγραφές που είχαν οριστεί στην επιστολή προκήρυξης του διαγωνισμού.
Τα κριτήρια επιλογής των διακριθέντων σχολείων ήταν:
 οδηγίες δασοπροστασίας και καλής συμπεριφοράς στο δάσος
 σαφήνεια – ικανότητα μετάδοσης μηνύματος,
 φαντασία-πρωτοτυπία,
 καλαισθησία
 συνάφεια με την ηλικία των μαθητών.
Οι νικητές του διαγωνισμού είναι:
1. 1ο Νηπιαγωγείο & 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων
2. Ιδιωτικό Συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο- ΚΑΙΣΑΡΗΣ ΑΕ
3. Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου Ευβοίας
4. 1ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου Χανίων
5. 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης
6. Δημοτικό Σχολείο Αθικίων Κορινθίας
7. Γυμνάσιο Καλλιμασιάς Χίου

Το βραβείο για τους νικητές θα είναι ένα σακίδιο με υλικά χρήσιμα για τις δραστηριότητες στο πεδίο, το οποίο θα μπορούν τα διακριθέντα σχολεία να παραλάβουν σε ειδική εκδήλωση που
προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του 2020, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν. Τα πιστοποιητικά για τη συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό σχολείων, θα αποσταλούν ηλεκτρονικά με τη νέα σχολική χρονιά.