Αρχική Νέα Τοπικά Βράβευση ευεργετών Κυριακής και Λουκά Κτιστάκη από Περιφερειακή Ενότητα Χίου

Βράβευση ευεργετών Κυριακής και Λουκά Κτιστάκη από Περιφερειακή Ενότητα Χίου

220

Αφιερωμένη στο ζευγάρι των Χίων ευεργετών, Κυριακή και Λουκά Κτιστάκη, ήταν η εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν το μεσημέρι του Σαββάτου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε.Χίου.
Όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για την πολύτιμη προσφορά στην Ελλάδα και στο γενέθλιο τόπο τους, τιμάται ο πλοιοκτήτης καπετάν Λουκάς Κτιστάκης και η σύζυγός του Κυριακή.

Η αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας στάθηκε μικρή για να χωρέσει επισήμους αλλά και πολίτες , πολλοί εκ των οποίων μπορεί να είχαν ευεργετηθεί από την οικογένεια Κτιστάκη, που παρευρέθησαν σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση.
Ως χρέος προς τον πατέρα του χαρακτήρισε την προσφορά του ο κ. Κτιστάκης, που έχει προστεθεί και αυτός στον μακρύ κατάλογο των Χίων Ευεργετών που προέρχονται μάλιστα από τη μεγάλη εφοπλιστική οικογένεια του νησιού.

Μια εγχάρακτη δημιουργία που αναπαριστά ένα σχίνο από ευγενή μέταλλα, φιλοτεχνημένο από το Μάριο Ρηγάκη ήταν το δώρο της Περιφερειακής Ενότητας στο ζεύγος Κτιστάκη.

Οι φωτογραφίες από το Στέλιο Απόδιακο.