Αρχική Νέα Τοπικά Δυνατή βροχή βράδυ Παρασκευής, σαββατοκύριακο με το “Ζήνωνα”

Δυνατή βροχή βράδυ Παρασκευής, σαββατοκύριακο με το “Ζήνωνα”

399

Μπορεί να περιμένουμε πως και πως τις βροχοπτώσεις αλλά η καταιγίδα της Παρασκευής προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα και με τη σκέψη όλων στην τραγική κατάσταση στη Δυτική Αττική όπου 16 συνάνθρωπου μας έχασαν τη ζωή τους.
Σε ετοιμότητα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, όπως και στο Δήμο και ΔΕΥΑΧ, όπου έχουν ετοιμαστεί και τσουβαλάκια με άμμο σε περίπτωση που χρειαστούν.
Μία κλήση για απάντληση υδάτων από σπίτι στον παραλιακό του Βροντάδου έλαβε μέχρι τις 8.00 μ.μ. η Πυροσβεστική Υπηρεσία Στην πόλη της Χίου, δημιουργήθηκαν προβλήματα με μερικά φρεάτια που υπερχείλισαν από τον όγκο του νερού, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.
Δύσκολη νύχτα θα περάσουν αντίθετα οι πρόσφυγες στη ΒΙΑΛ και ενώ πολλοί από τις σκηνές μεταφέρθηκαν στο εσωτερικό του Κέντρου.

Η φωτογραφία με το φως μιας αστραπής είναι του
Mark Kalogerakis

Και κυκλώνας Ζήνωνας

Μετά την καταιγίδα «Ευρυδίκη» που έπληξε τη χώρα προκαλώντας θύματα και μεγάλες καταστροφές ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζήνωνας» αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα.
Ο κυκλώνας θα έχει τροπικά χαρακτηριστικά και σε πρώτη φάση θα πλήξει το Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα.
Το φαινόμενο αναμένεται να χτυπήσει με θυελλώδεις ανέμους και έντονη βροχόπτωση με τις Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα και Μεσσηνία να πλήττονται πιο έντονα.
Ο Ζήνωνας την Παρασκευή, θα παραμείνει στην περιοχή γέννησής του και αύριο Σάββατο αναμένεται να κινηθεί προς τη Νοτιοδυτική Ελλάδα επηρεάζοντας μόνο τις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές με ισχυρούς ανέμους εντάσεως 8 – 9 μποφόρ και ισχυρές βροχοπτώσεις.Παράλληλα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά της χώρας καθώς και στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη, θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Το Σάββατο τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα εκτός από την Ήπειρο και την Κέρκυρα, ενώ μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας αναμένεται να εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα ηπειρωτικά, εκτός από την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Η ΕΜΥ αναφέρει ότι μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.