Αρχική Απόψεις Aρθρα Ξανανθίζει ο Βοτανικός Κήπος του Αιγαίου, με στόχο να γίνει πόλος έλξης

Ξανανθίζει ο Βοτανικός Κήπος του Αιγαίου, με στόχο να γίνει πόλος έλξης

355

Οι χώροι που προσφέρονται για πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι η αδυναμία μου. Αυτό το ήξερε ο Παντελής Καμπούρης γι αυτό και μου πρότεινε να επισκεφτούμε το Βοτανικό Κήπο του Αιγαίου. «Έλα να δεις, μου λέει ένα χώρο, όπου μπορείτε να παίξετε θέατρο».
Ανοικτό χώρο για θερινές εκδηλώσεις και όχι μόνο θεατρικές. Μια «αλάνα» μεγάλης χωρητικότητας από τη μια πλευρά και μια μικρότερη από την άλλη. Και στη μέση ένας στεγασμένος χώρος, που από φέτος λειτουργεί ως παραδοσιακό καφενείο –αναψυκτήριο-καφέ μπαρ. Να πιεις τον καφέ σου, το ποτό σου, το ουζάκι σου, να τρέξουν και να παίξουν τα παιδιά σου, να ευφρανθούν τα μάτια σου από φυσική ομορφιά–δένδρα, λουλούδια, φυτά –καθώς όλα αυτά ευρίσκονται στο μέσον ενός τεράστιου κήπου.

της Ευγενίας Ασλανίδη,
δημοσιογράφος

Ο Βοτανικός Κήπος Αιγαίου από τον Αύγουστο του 2017 έχει περάσει με 20ετή μίσθωση από το Δήμο Χίου, στα χέρια του Νίκου Τζούμα. Ο Νίκος είναι νέος, φρέσκος οικογενειάρχης, μένει στα Νένητα και θέλει να ανθίσει τον τόπο και τη ζωή του.Ξέρει ότι το εγχείρημα είναι μεγάλο και δύσκολο αλλά έχει όραμα και όρεξη για δουλειά.

Θέλει να δει τον κήπο να ξαναγίνεται όπως ήταν στην αρχική του μορφή, αυτή που είχε πάρει το 2008, χρονιά που παραδόθηκε στην τότε Νομαρχία Χίου. «Να γίνει ο Βοτανικός Κήπος Αιγαίου πόλος έλξης για όλο τον κόσμο».
Ήδη οι προσπάθειες έχουν ξεκινήσει: φυτεύσεις, αναπαραγωγή φυτών από τον κήπο, πρόγραμμα δημιουργίας σπορείων κλπ. Έχουν ξεκινήσει και οι επισκέψεις, ομαδικές και μεμονωμένες, πάντα μετά από προσυννενόηση. Για την ώρα και μέχρι τέλος του Απρίλη ο χώρος του καφέ λειτουργεί μόνο τις Κυριακές από τις 10 το πρωί.

Από την 1η Μαΐου θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί. Κάθε Τρίτη θα είναι κλειστά.
Η σελίδα του στο facebook «Βοτανικός κήπος του Αιγαίου», είναι αποκαλυπτική για τη δράση του και ενημερωτική για ο,τι θέλετε να μάθετε γι αυτό το σπάνιο κομμάτι του νησιού μας.

Ευγενία Ασλανίδη