Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ξεκινάμε νωρίς, για να γράψουν τα παιδιά στην ώρα τους, ανακοίνωση εκπαιδευτικών...

Ξεκινάμε νωρίς, για να γράψουν τα παιδιά στην ώρα τους, ανακοίνωση εκπαιδευτικών 2ου Λυκείου Χίου

224

“…Τόσο η Διεύθυνση όσο και οι υπογράφοντες το παρόν κείμενο εκπαιδευτικοί του 2ου ΓΕΛ Χίου, με το προσήκον αίσθημα ευθύνης του λειτουργού της εκπαίδευσης πράττουμε ό,τι είναι αναγκαίο για την εκπλήρωση του παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού μας ρόλου, στηρίζουμε διαχρονικά το σχολείο και είμαστε κάθε στιγμή στο πλευρό των μαθητών μας, προσφέροντας με κάθε τρόπο τις υπηρεσίες μας για τη διαμόρφωση των αυριανών ενεργών πολιτών”, τονίζουν σε ανακοίνωση που υπογράφει η συντριπτική πλειοψηφία εκπαιδευτικών του 2ου –Λιβάνειου- Λυκείου Χίου, σχετικά με την ώρα προσέλευσης την περίοδο των εξετάσεων στο σχολείο.
Η ανακοίνωση δόθηκε ως απάντηση σε άρθρο που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση τοπικής εφημερίδας, τονίζοντας ότι πάγια τακτική κατά την περίοδο των εξετάσεων είναι να προσέρχονται οι καθηγητές από τις 6.00 το πρωί έτσι ώστε στις 8.00 να ολοκληρωθεί η εκπόνηση των θεμάτων και να ξεκινήσει κανονικά η διενέργεια εξετάσεων· που πάντα το πρώτο μάθημα γράφεται από τους μαθητές στις 8.00 το πρωί.
Τονίζουν έτσι, μεταξύ άλλων, οι καθηγητές, που υπογράφουν το κείμενο:
«Ειδικότερα την παρούσα περίοδο εξετάσεων, με περισσή υπευθυνότητα εκπληρώνουμε το καθήκον μας μεριμνώντας για την απρόσκοπτη και αδιάβλητη διεξαγωγή των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων. Πάγια τακτική είναι να προσερχόμαστε οικειοθελώς στο σχολείο στις 6:00 π.μ., ώστε στις 08:00 π.μ. να έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση θεμάτων και να ξεκινήσει η απρόσκοπτη και ομαλή διενέργεια των εξετάσεων διασφαλίζοντας έτσι την αξιοπιστία της όλης διαδικασίας καθώς και το κύρος του Δημόσιου σχολείου. Δεν δεχόμαστε συγκεκριμένα μεμονωμένα πρόσωπα να αμφισβητούν το κύρος του σχολείου μας και να διαταράσσουν το εργασιακό μας περιβάλλον. Η Χιακή κοινωνία γνωρίζει και αναγνωρίζει την εργασιακή μας προσφορά και προς αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαία την παρούσα χρονική στιγμή η αρωγή των αρμοδίων φορέων».
Οι υπογράφοντες
Ακρίβου Ροδόκλεια
Ανδρεάδου Μαρία
Βασιλάκης Νικόλαος
Γεωργιτζίκη Γεωργία
Κάκκαρη Άννα
Καλαφατούδη Θεοδώρα
Κάλλας Εμμανουήλ
Καραβασίλη Αικατερίνη
Καρατζάς Κων/νος
Κατσανίκος Δημοσθένης
Κουγκουλέρης Παντελής
Κουλουράκης Ιωάννης
Λαβίδας Μιχάλης
Λευκαδίτης Δημήτριος
Λυπαρή Ελευθερία
Μιχαλακοπούλου Λουΐζα
Πατελίδας Γεώργιος
Πισσίας Αλέξανδρος
Προδρόμου Ιωάννης
Πυργάρης Λεωνίδας
Σιαμαντζίουρα Ιωάννα
Σταυρινούδης Σταύρος
Τσαγγέτα Ειρήνη
Τσελίγκας Δημήτριος
Τσικαλάς Δημήτριος
Φερλέ Μαρία

(Φώτο Αρχείου από 2ο Λύκειο Χίου).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτη Βιβλιοθήκη «Αγιος Αγαπητός» οι μαθητές από το Δημοτικό της Ερειθιανής
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ και Α. Μιχαηλίδης απαντούν για τη «λίστα έργων” Ν. Μηταράκη