Αρχική Απόψεις Aρθρα Χιακή Συμπολιτεία: Η ντροπή της ΒΙΑΛ μας αφορά όλους!

Χιακή Συμπολιτεία: Η ντροπή της ΒΙΑΛ μας αφορά όλους!

141

“Οι πρόσφατες τεκμηριωμένες αποκαλύψεις για τις απερίγραπτες συνθήκες που επικρατούν στο κολαστήριο της ΒΙΑΛ αφαιρούν και το τελευταίο άλλοθι από όσους και όσες γνωρίζουν αλλά κάνουν ότι δεν βλέπουν.
Εκατοντάδες εξαθλιωμένοι συνάνθρωποι μας, παρατημένοι στο κρύο, στις ακαθαρσίες, στο σκοτάδι. Ευάλωτες ομάδες, ηλικιωμένοι, ανάπηροι, γυναίκες και μικρά παιδιά στο έλεος των καιρικών συνθηκών με τα χειρότερα του χειμώνα να είναι ακόμα μπροστά μας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική παράταξη της ΧΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και με αφορμή φωτογραφικό υλικό από τους Αλληλέγγυους Χίου.

Και συνεχίζει η ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ:

“Οι υπεύθυνοι δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό:
• Η Ε.Ε. και η Κυβέρνηση που έχουν πρακτικά εγκλωβίσει τους πρόσφυγες στα νησιά και τους έχουν εγκαταλείψει στη μοίρα τους αδιαφορώντας προκλητικά για τις συνέπειες.
• Ο κυβερνητικός Βουλευτής που, για μια ακόμη φορά απών, συμπεριφέρεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα στη Χίο.
• Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή που αφού παραχώρησαν τη ΒΙΑΛ για να γίνει στρατόπεδο του αίσχους, κάνουν ότι δε βλέπουν, καμαρώνουν και φωτογραφίζονται αυτάρεσκα στο χώρο της Σούδας.
Ό, τι θα ακολουθήσει δεν θα είναι ούτε ατύχημα, ούτε κακιά στιγμή. Θα είναι έγκλημα εκ προμελέτης.


Απαιτούμε:
* Από τον κυβερνητικό βουλευτή να θέσει το ζήτημα στα υπουργεία και να ζητήσει σαφές χρονοδιάγραμμα απεγκλωβισμού των ανθρώπων, αλλά και κάλυψης των αναγκών σε προσωπικό υποστήριξης στη ΒΙΑΛ. Και κατόπιν να ενημερώσει επιτέλους υπεύθυνα την κοινή γνώμη.
* Από τη διεύθυνση της ΒΙΑΛ και την Υπατη Αρμοστεία, δημόσια τοποθέτηση για τις κινήσεις που θα κάνουν για να αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κρίση στη ΒΙΑΛ, ενόψει και του χειμώνα.
* Από τον Δήμο και τη δημοτική αρχή, να αναλάβει τις ευθύνες της, ως ιδιοκτήτης του χώρου, και να απαιτήσει άμεσα ανθρώπινες συνθήκες και απεγκλωβισμό των εγκαταλειμμένων στη ΒΙΑΛ ανθρώπων.
Και, επιτέλους, αν σαν κοινωνία ακόμα αντιστεκόμαστε στη βαρβαρότητα, σύλλογοι, φορείς και οργανώσεις ας δείξουν την αλληλεγγύη τους με όποιον τρόπο κρίνουν πρόσφορο στους εγκλωβισμένους στα σκοτάδια της ΒΙΑΛ…
• Κατάργηση της βάρβαρης Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας.
• Απεγκλωβισμός των προσφύγων από τα νησιά.
• Αλληλεγγύη και ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες για όσο διάστημα παραμένουν.”.