Αρχική Νέα Τοπικά Χιακή Συμπολιτεία: Ανεπιθύμητοι οι επιτήδειοι λαγοί του ναζισμού

Χιακή Συμπολιτεία: Ανεπιθύμητοι οι επιτήδειοι λαγοί του ναζισμού

97

Η Χιακή Συμπολιτεία ζητά την καταδίκη και από το δημοτικό συμβούλιο της προκλητικής εκδήλωσης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή που προγραμματίζεται για τις 31/1/2018 στο νησί μας.

Όπως είναι γνωστό, με την πολιτική των μνημονίων διογκώθηκε εκρηκτικά ο αριθμός των ελλήνων πολιτών που υποφέρουν, ενώ με την προσχώρηση στο μνημόνιο και της παρούσας κυβέρνησης ένας κόσμος αναζητεί κάποια διέξοδο στα τυφλά.

Η διέξοδος αυτή δεν βρίσκεται στο ναζισμό και το φασισμό, την ιδεολογία και την πολιτική που κατάστρεψε στο παρελθόν και τη δική μας χώρα.

Η διέξοδος θα προκύψει μόνο από την μαζική δημοκρατική αντίσταση στις πολιτικές εκπτώχευσης των πολλών που τον εκθρέφουν. Γι αυτό και καλούμε τους φορείς και τους πολίτες της Χίου να μην μείνουν απαθείς στην ναζιστική πρόσκληση στο νησί μας.

Σε επιστολή μας προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία κοινοποιείται στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αναφέρουμε:

κ. Πρόεδρε

Όπως έχει ανακοινωθεί η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής» προγραμματίζει πολιτική εκδήλωση στο νησί μας για τις 31 Ιανουαρίου 2018. Με προκλητικό τρόπο οι ναζιστές τιτλοφορούν μάλιστα την εκδήλωσή τους “To πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και η λύση της Χρυσής Αυγής”.
Θεωρούμε το γεγονός ύψιστη πρόκληση στα δημοκρατικά ήθη και θεωρούμε επίσης ότι ο Δήμος Χίου δεν μπορεί να μείνει απαθής.
Ζητούμε να τεθεί το θέμα στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εκτός Ημερήσιας Διάταξης και να εκδοθεί σχετικό Ψήφισμα με το οποίο:

• Θα καταδικάζεται η προκλητική εκδήλωση της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
• Τα υπόδικα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης είναι πρόσωπα ανεπιθύμητα στη Χίο.
• Η Χίος της Εθνικής Αντίστασης και των δημοκρατικών αγώνων αποδοκιμάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την παρουσία των επιγόνων του ναζισμού στον τόπο μας.