Αρχική Νέα Τοπικά Χιακή Συμπολιτεία: Θλιβερή κυβέρνηση των ΜΑΤ, μοιραίος δήμαρχος ουρά

Χιακή Συμπολιτεία: Θλιβερή κυβέρνηση των ΜΑΤ, μοιραίος δήμαρχος ουρά

217

Μόνο με δική τους θέληση δεν φαίνεται να κίνησαν 7 απορριμματοφόρα (το ένα ανοικτού τύπου) οι μόνιμοι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Χίου σήμερα τα ξημερώματα.
Διμοιρία των ΜΑΤ “βρέθηκε” στο αποκλεισμένο αμαξοστάσιο από τους συμβασιούχους για να προστατεύσει το…  δικαίωμα στην εργασία, ενώ παρόντες ήταν ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Χίου.

Πρώτη η ΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης, για να ακολουθήσει με την παρακάτω ανακοίνωση η Χιακή Συμπολιτεία:


Την ίδια στιγμή που στην Αθήνα η κυβέρνηση υποκρίνεται ότι αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων των απολυόμενων συμβασιούχων των δήμων, στέλνει στην Χίο τα ΜΑΤ πρωί-πρωί για να σπάσουν την απεργία τους. Τα ίδια ΜΑΤ που απειλεί με τελεσίγραφο να στείλει για να στήσει το απαράδεκτο ΠΡΟΚΕΚΑ-φυλακή.

Με τον δήμαρχο Χίου Βουρνού να αποδεικνύεται ο άνθρωπός της για όλες τις βρώμικες δουλειές στο νησί. Εκεί και σήμερα το πρωί, όχι όπως θα έπρεπε στο πλάι των απολυόμενων και εμπαιζόμενων συμβασιούχων αλλά δίπλα στα κυβερνητικά ΜΑΤ. Κι όλα αυτά ενώ οι εργαζόμενοι είχαν συμφωνήσει για να υπάρξει αποκομιδή των απορριμμάτων από ευπαθείς χώρους.

Δικαιολογίες και προσχήματα δεν υπάρχουν. Η δημοτική αρχή είναι το ίδιο ένοχη με την Κυβέρνηση. Βρίσκονται απέναντι στους εργαζόμενους που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλειά!

Ως Χιακή Συμπολιτεία καταγγέλλουμε τη στάση της Κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής Βουρνού και εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα.