Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Στη Σμύρνη για Θεοφάνεια “Χίοι εν Χορώ” και ¨Δάφνη”

Στη Σμύρνη για Θεοφάνεια “Χίοι εν Χορώ” και ¨Δάφνη”

152

Ο Σύλλογος Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς “Χίοι Εν Χορώ”, με την έναρξη του νέου χρόνου ξεκινά δυναμικά και τις δράσεις του.
Ετσι σήμερα το πρωί αναχώρησε για την Τουρκία και τη Σμύρνη, ομάδα 45 ατόμων, ώστε να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια.
“…Για να στηρίξουμε με την παρουσία μας, κομμάτια των εθίμων και της παράδοσης μας, που με κόπο προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανά οι Ελληνες ομογενείς της Σμύρνης. Το ολιγοήμερο αυτό ταξίδι σκοπό έχει να παραβρεθούν τα μέλη του συλλόγου μας το Σάββατο το πρωί ανήμερα των Φώτων στην Αρχιερατική θεία λειτουργία που θα τελεστεί στην εκκλησία του Αγίου Βουκόλου Σμύρνης , παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.
Στις 9:00 π.μ. θα τελεστεί Ορθρος-Μέγας Αγιασμός – Αρχιερατική Θ.Λειτουργία, ενώ κατά τη 1.00 μ.μ. θα ακολουθήσει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων στην Σμύρνη. Το απόγευμα της ίδια ημέρας ο Σύλλογος “Χίοι Εν Χορώ” σε σύμπραξη με τον αδελφό ’’Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Δαφνώνα ‘’ Η ΔΑΦΝΗ΄΄ καλεσμένοι στην κοπή της πίτας των Ελλήνων Ομογενών Σμύρνης θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει χορούς της Χίου, των χαμένων πατρίδων της Μικράς Ασίας, του Ανατολικού Αιγαίου και των Κυκλάδων. Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου συνεχίζοντας το πρόγραμμα μας θα ξεναγηθούμε στο όμορφο Κορδελιό…”.