Αρχική Πολιτισμός Τέχνες Και η Χορωδία Χίου στη μεγάλη γιορτή για το Μίκη Θεοδωράκη στο...

Και η Χορωδία Χίου στη μεγάλη γιορτή για το Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο

164

Μία ιστορική παράσταση – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με 1000 χορωδούς από 30 πόλεις της Ελλάδας και τη Συμφωνική Μαντολινάτα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 9.00 μ.μ. στο ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ).
Αυτή η μοναδική παράσταση, στην οποία συμμετέχει και η Χορωδία Χίου, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Μάλιστα η μαέστρος της Χορωδίας Χίου Ελευθερία Λυκοπάντη, έκανε την πρόταση η συγκεκριμένη παράσταση (στο μέρος που αυτό είναι δυνατό) να πραγματοποιηθεί και στη Χίο- στη γενέτειρα του Μίκη Θεοδωράκη και στο θέατρο που φέρει το όνομά του!
Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, Θα ακουστούν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης. Μεταξύ άλλων: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», όλα σε χορωδιακή διασκευή του Παναγή Μπαρμπάτη.

Εκτός από τους 1000 χορωδούς και τη Συμφωνική Μαντολινάτα στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου, Ιωάννα Παππά, οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος, Παντελής Κοντός και ο λαϊκός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος.
Τα πρωτότυπα κείμενα, έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας, υπεύθυνος για τους φωτισμούς είναι ο Λευτέρης Παυλόπουλος και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.
Να θυμίσουμε ότι το αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη έκανε πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον περασμένο Φεβρουάριο.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€
ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ/ΑΝΕΡΓΩΝ:10€