Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις «Τραγουδάμε μαζί»- 4η συνάντηση χορωδιών Χίου (VIDEO)

«Τραγουδάμε μαζί»- 4η συνάντηση χορωδιών Χίου (VIDEO)

128

23 χορωδίες, 700 χορωδοί και 50 μουσικοί συμμετέχουν στην 4η συνάντηση χορωδιών της Χίου, στις τριήμερες εκδηλώσεις (26-28 Ιανουαρίου) που πραγματοποιούνται στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.
Φέτος, τη σκυτάλη για τη διοργάνωση της συνάντησης που έχει τίτλο «Τραγουδάμε μαζί», ανέλαβε ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Συκιάδας και κεντρικός άξονας της εκδήλωσης είναι η θάλασσα .
Σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου και το ΟΜΗΡΕΙΟ, ο Σύλλογος της Συκιάδας θα γιορτάσει έτσι με τον καλύτερο τρόπο τα τεσσαρακοστά γενέθλια του!
Μάλιστα φέτος θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μαθητικές χορωδίες από σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και δύο χορωδίες εκτός Χίου.
Από τη Σάμο συμμετέχει η Χορωδία Ενώσεων Μικρασιατών Σάμου και θα ακολουθήσει η χορωδία από το Καρσιγιακά -το Κορδελιό- της Σμύρνης, ώστε να τεθούν οι βάσεις –σύμφωνα με τους διοργανωτές- για την πανελλαδική εμβέλεια του θεσμού και να αποτελέσουν οι πολιτιστικές ανταλλαγές με τη γείτονα χώρα ερείσματα αδελφοσύνης και συνεργασίας του ελληνικού και τουρκικού λαού.
Και τις 3 μέρες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7.00 μ.μ.