Αρχική Απόψεις Aρθρα Υπάρχει ελπίδα, της Ευαγ. Μανιτσούδη

Υπάρχει ελπίδα, της Ευαγ. Μανιτσούδη

59

Τα προσφυγόπουλα και στην Χίο από την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου πάνε επιτέλους σχολείο. Οι δημοκρατικοί πολίτες της Χίου τα καλωσόρισαν ανοίγοντας την αγκαλιά τους, δίνοντας απλόχερα αγάπη και ζεστασιά και απαντώντας με τον καλύτερο τρόπο στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Αναρωτιέται όλοι εκείνοι που μικρόψυχα έσπερναν ζιζάνια όλο το προηγούμενο διάστημα λέγοντας διάφορα ευφάνταστα όπως << θα μολύνουν τα σχολεία και τα δικά μας παιδιά, θα μπουν στα σχολεία μεγάλης ηλικίας παιδιά και ποιος ξέρει τι θα κάνουν>> κλπ, τι έχουν να πουν τώρα στο διπλανό τους, στον γείτονα, στον παππού που παρουσίασαν ως γονέα από το απομακρυσμένο χωριό και του απόσπασαν μια υπογραφή.
Απειλή για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την ομαλότητα την κοινωνίας είναι αυτά τα αθώα αγγελούδια που δειλά- δειλά διάβηκαν τις πόρτες των σχολείων μας;
Η αλήθεια είναι ότι η κοινωνία βγήκε ενωμένη και κερδισμένη, δείχνοντας ότι έχει τα αντανακλαστικά να αφήσει στο περιθώριο τις τραγικές μειοψηφίες που δεν έχουν άλλο ρόλο πλέον εκτός από το παρασκήνιο.
Πάντα πιστεύω ότι και από τις πολύ ακραίες καταστάσεις μπορεί να βγει και κάτι καλό και εδώ το διαπιστώσαμε, από τον κόσμο που βρίσκονταν έξω από τα σχολεία και από την γλυκιά και πρωτόγνωρη αίσθηση που είχαμε φεύγοντας όταν έκλεινε η πόρτα και τα προσφυγόπουλα πήγαιναν για μάθημα.
Νοιώθω ότι υπάρχει ελπίδα και είναι στο χέρι μας να μην αφήσουμε κανέναν να ασχημύνει την ζωή μας.

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός
Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου