Αρχική Απόψεις Aρθρα Ύποπτη φωτιά μέσα σε εκκλησία στη Χίο, του Ν. Ροδίτη

Ύποπτη φωτιά μέσα σε εκκλησία στη Χίο, του Ν. Ροδίτη

267

Μια περίεργη και ύποπτη υπόθεση πυρκαγιάς, πιθανότατα εμπρησμού, σε εκκλησάκι, του Αγίου Χαραλάμπους, στο χωριό Χαλκειός στη Χίο πριν από μια βδομάδα, πάνω στο δρόμο που οδηγεί προς το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ εξετάζεται από το πρωί από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου αλλά και το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου. Φωτογραφίες που ανέβηκαν στο διαδίκτυο από κατοίκους του Χαλκειούς δείχνουν τα καμένα Άμφια της Αγίας Τράπεζας, δείχνουμε μάλιστα μια φώτο από αυτές.

του Νίκου Ροδίτη
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙ, 16/11/2019

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες φαίνεται να έσπρωξαν και παραβίασαν το παραθυράκι στο Ιερό της Εκκλησίας και πετάγοντας στουπί προκάλεσαν την πυρκαγιά. Εξετάζονται όλες οι παράμετροι, ακόμα και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας, αφού γίνεται κατανοητό πως μια τέτοια ενέργεια είναι πιθανόν να κλιμακώσει αντιδράσεις, όπως προκάλεσε ήδη σωρεία σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο εμπρησμός της Αγίας Τράπεζας του Αγίου Χαράλαμπου στο Χαλκειός εξυπηρετεί τον διχασμό και το μίσος ανάμεσα σε κατοίκους και πρόσφυγες.
Σε γραπτή Δήλωση του ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης καταδικάζοντας απερίφραστα το συμβάν, σημειώνει: «Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η είδηση βεβήλωσης του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους στην περιοχή του Χαλκειούς. Μόνο αρρωστημένοι νόες, από όπου κι αν προέρχονται, θα μπορούσαν να προβούν σε μία τέτοιου είδους ανίερη και προσβλητική ενέργεια. Καταδικάζουμε απερίφραστα και με όλη τη δύναμη της φωνής μας το γεγονός. Αναμένουμε άμεση εξιχνίαση αυτής της βέβηλης πράξης. Συνιστούμε, για ακόμη μία φορά, ψυχραιμία, ενότητα και σύνεση”, καταλήγει ο Δήμαρχος Χίου. Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου θεωρεί απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός της πυρπόλησης της Αγίας Τράπεζας στον Άγιο Χαράλαμπο στο Χαλκειός.
Αναλυτικά αναφέρει η ΛΑ.Σ.: «Η συγκεκριμένη υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί το ταχύτερο δυνατόν από τους εμπλεκόμενους φορείς. Τέτοιες ενέργειες έχουν έντονη την οσμή της προβοκάτσιας και στρέφονται και ενάντια στους πρόσφυγες και ενάντια στους κατοίκους, δυναμιτίζοντας το κλίμα ψυχραιμίας και αλληλεγγύης που πρέπει να υπάρχει, προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να απεγκλωβιστούν από το νησί και από τη χώρα σύμφωνα με τα δικαιώματα τους. Καλλιεργούν το μίσος και την αντιπαράθεση ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής και τους πρόσφυγες, την ώρα που χρειάζεται σύμπνοια και κοινή δράση, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας. Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο στο Χαλκειός και σε όλο το νησί, να προβληματιστεί το ποιοι είναι αντικειμενικά αυτοί που θέλουν να δυναμιτιστεί ακόμα περισσότερο το τεταμένο κλίμα λόγω της όξυνσης του προσφυγικού μεταναστευτικού προβλήματος, που η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι ελληνικές κυβερνήσεις και η Τουρκία με τις πολιτικές τους, μας έχουν φορτώσει στην πλάτη μας». Η προσωπική μας άποψη είναι πάντως, τελείως λάθος σημείο διάλεξαν για να το κάνουν αυτό, είναι ντροπή και ασέβεια προς τα θεία. Κατάντια… πραγματικά.

Πηγή: Chios News

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣαββατοκύριακο στο ΟΜΗΡΕΙΟ με τη «Φιλουμένα Μαρτουράνο» από Θεατρική Ομάδα ΜΕΟΘ
Επόμενο άρθροΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ: Ψήφισμα για την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από τις αστυνομικές δυνάμεις.