Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Απεργία εκτάκτων εργαζομένων στο Υπ. Πολιτισμού, 29/11

Απεργία εκτάκτων εργαζομένων στο Υπ. Πολιτισμού, 29/11

158

Οι έκτακτοι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, σε έργα που διενεργούνται στη Χίο, ανταποκρινόμαστε στο αγωνιστικό κάλεσμα του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΣΕΠ ΥΠΠΟ) και συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017. Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) στηρίζει και προκηρύσσει την ίδια μέρα 3ωρη στάση εργασίας.

Διεκδικούμε:
• Λύση τώρα για τους παρατασιούχους καθαριστές του ΥΠ.ΠΟ.Α. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
• Ίσα δικαιώματα και ίση αμοιβή για την ίδια εργασία με τους μόνιμους συναδέλφους (ειδικά επιδόματα, ειδικές άδειες κτλ)
• Να μην κατατεθεί το νέο αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο.

Αγωνιζόμαστε για τα πάγια αιτήματά μας:
• Μαζικές προσλήψεις στο ΥΠΠΟΑ ώστε να αντιμετωπιστεί η γιγαντωμένη υποστελέχωσή του!
• Λέμε ΟΧΙ στην ανακύκλωση της ανεργίας! Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!
• Δημόσια διαχείριση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ενωτικός αγώνας εργαζομένων στον Πολιτισμό, ενωτικοί κοινωνικοί αγώνες!

Σ.ΕΚ.Α.
Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων
Πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (12:00-15:00)
την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) ανταποκρίνεται στο αγωνιστικό κάλεσμα του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΣΕΠ ΥΠΠΟ) και κηρύσσει πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (και για τις ώρες 12:00 – 15:00) την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας, τα οποία αποτελούν και δικές μας διεκδικήσεις.

Επαναλαμβάνοντας την άποψή μας για την εξόφθαλμη υποστελέχωση του υπουργείου Πολιτισμού, και για την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης και του ΥΠΠΟΑ μπροστά στις μεγάλες και επιτακτικές ανάγκες του τομέα του Πολιτισμού, καταγγέλλουμε ως εμπαιγμό και κοροϊδία τη δρομολογημένη προκήρυξη για …33 θέσεις αρχαιολόγων.
Αφού πρώτα δημιούργησαν στρατιές ανέργων και γιγάντωσαν την εργασιακή ομηρία -με το υπουργείο Πολιτισμού να διεκδικεί τη θλιβερή πρωτιά στο συστηματικό τρόπο με τον οποίο διαμορφώνει τους έκτακτους, περιστασιακούς συνεργάτες του- πλήττοντας κατ’ εξακολούθηση το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία, έρχονται τώρα, σχεδόν προσβλητικά, να μας προσφέρουν μια σταγόνα στον ωκεανό: 33 θέσεις εργασίας.
Η προκήρυξη αυτή θυμίζει κατά πολύ το κοινωνικό μέρισμα που ετοιμάζεται να χορηγήσει στο προσεχές διάστημα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: αφού πρώτα μας καταλήστεψαν, έρχονται τώρα να μας προσφέρουν …φιλοδώρημα. Αφού πρώτα κατάργησαν για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ τη μόνιμη και σταθερή εργασία, έρχονται τώρα να ανοίξουν θέσεις εργασίας για …0,64 αρχαιολόγους ανά νομό της χώρας!

Σε συνάρτηση και με την προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύλλογός μας για υπογραφή καινούριας Συλλογικής Σύμβασής Εργασίας, είναι σημαντικό όλοι να στηρίξουμε την 3ωρη στάση εργασίας.
Σε μια περίοδο κατά την οποία οι θεσμοί και η κυβέρνηση ετοιμάζονται να δώσουν καίριο πλήγμα στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα (αξιώνοντας κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων να αποφασίζεται με την έγκριση του 51% των εγγεγραμμένων μελών του), σε μια χρονική καμπή κατά την οποία το ΔΝΤ συναγωνίζεται με τον ΣΕΒ για το ποιος θα κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στους εργαζόμενους (το ΔΝΤ απαιτεί να καταργηθούν όλες ανεξαιρέτως οι συμβάσεις, ενώ ο ΣΕΒ απαιτεί να καταργηθούν «μόνο» οι κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές!), σε μια κρίσιμη συγκυρία στην οποία αμφισβητούνται εργασιακά κεκτημένα κυριολεκτικώς ολόκληρου αιώνα (όπως το δικαίωμά μας στην κυριακάτικη αργία, ή το δικαίωμά μας στην απεργία), ο ΣΕΚΑ καλεί όλα τα μέλη του σε αγωνιστική συσπείρωση στο Σύλλογο, ενώ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του ΠΣΕΠ ΥΠΠΟ, στην πραγματικότητα, στο κάλεσμα της αναγκαιότητας, για να συνεργαστούν καταρχάς τα σωματεία των συμβασιούχων στο υπουργείο Πολιτισμού, να παλέψουν από κοινού απέναντι στα κοινά προβλήματα.

Μαζικές προσλήψεις στο ΥΠΠΟΑ
για να αντιμετωπιστεί η γιγαντωμένη υποστελέχωσή του!
Ενωτικός αγώνας εργαζομένων στον Πολιτισμό, ενωτικοί κοινωνικοί αγώνες!
Κάτω το αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα!
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Συγκέντρωση 9:00 στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης & Καραγιώργη Σερβίας)
Πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Η 29 Νοέμβρη είναι μέρα αγώνα για τους συμβασιούχους του ΥΠ.ΠΟ.Α. Αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων των συναδέλφων παρατασιούχων καθαριστών. Οι συνάδελφοι στην πλειονότητά τους παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούνη, βρίσκονται σε κατάσταση εξαθλίωσης, με το φάσμα της ανεργίας να έρχεται απειλητικό καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκέμβρη. Τα συναρμόδια Υπουργεία νίπτουν τα χέρια τους βάζοντας μπροστά την καλοκαιρινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η τροπολογία που μας υπόσχονται ότι θα εκδοθεί για να καλύψει τους συναδέλφους, έχει κολλήσει στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο αποδεικνύεται γενναιόδωρο στις υποσχέσεις και φειδωλό στις πράξεις.

Μέρα αγώνα για τα εργασιακά δικαιώματα των συμβασιούχων. Οι διακρίσεις που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς λόγω της σχέσης εργασίας είναι αμέτρητες: διαφορές στις αμοιβές και την έγκαιρη καταβολή του μισθού, στη χορήγηση κανονικών αδειών, στη μη χορήγηση αδειών μητρότητας και ασθενείας μέχρι και στο δικαίωμα λόγου. Εμβληματική παραμένει η μη χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους συμβασιούχους εργαζόμενους του ΥΠ.ΠΟ.Α. που το δικαιούνται, και μόνο σε αυτούς σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα.

Μέρα αγώνα για τη διεδίκηση μόνιμων προσλήψεων στο ΥΠ.ΠΟ.Α. για την κάλυψη των κενών. Η συντριπτική πλειονότητα των συμβασιούχων του Υπουργείου, ακόμα και των εργαζομένων στα ΕΣΠΑ, καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αρνούμαστε την ανακύκλωση της ανεργίας, όπου ένας συνάδελφος απολύεται για να πάρει τη θέση του άλλος την επόμενη μέρα. Ήρθε η ώρα να μπει τέλος στην ομηρία. Αγωνιζόμαστε για την αποκλειστικά δημόσια διαχείριση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, χωρίς τη μεσολάβηση ιδιωτών και εργολάβων. Ενάντια στην πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης που απαξιώνει τον δημόσιο πλούτο, στη μνημονιακή πολιτική λιτότητας και καπιταλιστικής διαχείρισης που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες.

Μέρα αγώνα ενάντια στο νέο αντισυνδικαλιστικό έκτρωμα που ετοιμάζουν κυβέρνηση, κεφάλαιο και δανειστές. Στην περίπτωση που περάσει η πρόβλεψη για κήρυξη απεργίας αποκλειστικά από το 50%+1 της γενικής συνέλευσης των σωματείων, θα αποτελέσει συντριπτικό πλήγμα στις πρωτοβάθμιες οργανώσεις βάσης των εργαζομένων. Ειδικά για σωματεία πανελλαδικού χαρακτήρα όπως το δικό μας θα σημάνει τον πλήρη αφοπλισμό της δράσης μας. Είναι φανερό ότι ενοχλούμε. Θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούμε.

Διεκδικούμε:

– Λύση τώρα για τους παρατασιούχους καθαριστές του ΥΠ.ΠΟ.Α. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
– Ίσα δικαιώματα και ίση αμοιβή για την ίδια εργασία. Καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους συμβασιούχους του ΥΠ.ΠΟ.Α. που το δικαιούνται. Απόδοση των αδειών μητρότητας και ασθένειας και εξίσωση των αδειών των συμβασιούχων με του μόνιμου και αορίστου χρόνου προσωπικού.
– Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των συναδέλφων με ασφαλιστικά και όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής και επισφαλούς εργασίας.
– Αποκλειστικά δημόσια διαχείριση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Έξω τώρα οι εργολάβοι και το κεφάλαιο από τους φορείς και τις υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α.
– Να μην κατατεθεί το νέο αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο. Διεύρυνση των εργασιακών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Προσκαλούμε τα σωματεία συμβασιούχων του ΥΠ.ΠΟ.Α. (Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων, Σύλλογο Συμβασιούχων ΥΠΠΟ ΒΔ Ελλάδας, Ένωση Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ Βόρ. Ελλάδας – Θεσσαλίας) και την ΠΟΕΙΔΔ να συντονιστούν μαζί μας και να καλέσουν απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 29/11.

Καλούμε την ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και τα σωματεία του ΥΠ.ΠΟ.Α. να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον δίκαιο αγώνα μας. Τώρα είναι η ώρα της κοινής δράσης ενάντια στην υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους μας συμβασιούχους στο Δημόσιο, σε Δήμους, Σχολεία, Υπουργεία και στα Σωματεία τους. Αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα και έχουμε τα ίδια προτάγματα. Τους προσκαλούμε να συντονιστούν μαζί μας στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία. Να ακολουθήσουν το δρόμο που δείχνουν τα Νοσοκομεία και να μετατρέψουν την 29η Νοέμβρη σε μέρα αγωνιστικής δράσης ενάντια στην ελαστική εργασία. Ενωμένοι θα νικήσουμε!

Καλούμε τους συναδέλφους στην επαρχία να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και να οργανώσουν κινητοποιήσεις στις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων και Μουσεία.

Την Τετάρτη 29/11 κλείνουμε εργοτάξια, υπηρεσίες, εργαστήρια, αρχαιολογικούς χώρους. Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία!

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους
Πλήρη εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα
Όχι στην εκχώρηση του δημόσιου πλούτου στο κεφάλαιο

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Μιχαήλ Ζερβός Αντώνης Σκαρπέλης