Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Ομηρείου έργα, με πρώτη θεματική στις φυσικές επιστήμες (VIDEO)

Ομηρείου έργα, με πρώτη θεματική στις φυσικές επιστήμες (VIDEO)

270

Με το γενικό τίτλο «Οι θετικές επιστήμες γιορτάζουν στο Ομήρειο» εγκαινιάζεται η νέα περίοδος του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου για το μήνα Σεπτέμβριο.
Πρόκειται για το νέο πολιτιστικό πρόσωπο του ΟΜΗΡΕΙΟΥ, που φέρει τον τίτλο «Ομηρείου έργα» και έχει σαν σκοπό να κάνουν τις επισκέψεις των πολιτών στο Κέντρο να μην είναι ευκαιριακές.
Στα πλαίσια της πρώτης θεματικής του μήνα Σεπτεμβρίου, το άνοιγμα των σχολείων συνοδεύεται και με σημαντικές δράσεις και συνεργασίες.
Μεταξύ αυτών με το Μουσείο Ηρακλειδών, που στις 7 Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί διαδραστική έκθεση με θέμα τις φυσικές επιστήμες.

Παράλληλα σημαντικές ομιλίες, κινηματογράφος, επιστήμη και μουσική αλλά και κυνήγι θησαυρού όπου παιδιά ηλικίας 7 μέχρι 11 ετών θα εξοικειωθούν στη διαστημική φυσική και που μαζί με παιχνίδι μνήμης δένουν αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα πρώτη θεματική. Σε συνεργασία εξάλλου με το Σύλλογο Αστρονομίας θα έχει και αστροπαρατήρηση από το τείχη του κάστρου της Χίου.
Η κα Βροχαρίδου παρουσιάζοντας τα εργαστήρια που γίνονται από δασκάλους και έναν καθηγητή, σημείωσε το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε σον τόπο μας τόσο αξιόλογους εκπαιδευτικούς.

Ο Πρόεδρος του Ομηρείου Ηλίας Σμυρνιούδης επισήμανε εξάλλου ότι στην ιστοσελίδα του ΟΜΗΡΕΙΟΥ υπάρχει η δυνατότητα οι πολίτες να προτείνουν τι θα ήθελαν να παρακολουθήσουν και όχι μόνο.
Εξάλλου ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Καράλης εξήγησε πως θα γίνεται on line η εγγραφή των παιδιών στα προγράμματα,. Οι θέσεις είναι συγκεκριμένες σε κάθε ένα από τα 6 εργαστήρια και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαφήμιση