Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής από τη Χορωδία Χίου (24-28/6/2017, video)

Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής από τη Χορωδία Χίου (24-28/6/2017, video)

278

Το 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής πραγματοποιείται από τη Χορωδία Χίου από τις 24 μέχρι και τις 28 Ιουνίου 2017, με ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις, συμμετοχή σημαντικών μουσικών από Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική και με στόχο να γίνει θεσμός για το νησί.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ την έχει ο κυκλαδίτης στην καταγωγή, καθηγητής μουσικής Αλέξανδρος Καλογεράς που επισήμανε ότι το φεστιβάλ πρέπει να έχει και πνεύμα εκπαιδευτικό, άλλωστε για αυτό οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία αλλά και στο χώρο του Μουσικού Σχολείου.
Η μαέστρος της Χορωδίας Χίου Ελευθερία Λυκοπάντη, στην τελευταία παρουσία της από αυτή τη θέση αφού θα παραδώσει σκυτάλη, σημείωσε ότι αφορμή για την ιδέα αυτού του φεστιβάλ ήταν τα ακούσματα της μουσικής του Γιάννη Χρήστου· ενός νέου συνθέτη που έφυγε όμως και τόσο νωρίς.
(Στα video που παραθέτονται είναι από την πρώτη συνέντευξη των κ.κ. Λυκοπάντη και Καλογερά στις 30 Μαΐου 2017 που προανήγγειλαν το Φεστιβάλ).


Αναλυτικά το πρόγραμμα στην αφίσα του Φεστιβάλ, όπου μεταξύ των άλλων ξεχωρίζουν:
Την Κυριακή, στις 6.00 μ.μ. οι συμμετέχοντες θα… ανακαλύψουν τις παρτιτούρες, στο μουσικό καφενείο που θα στηθεί στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Τη Δευτέρα, στις 9.00 μ.μ., θα δοθεί συναυλία στο Μουσικό Σχολείο.
Την Τρίτη, στις 12.00 το μεσημέρι, επίσης στο μουσικό, θα γίνουν ατομικά ή ομαδικά μαθήματα και το απόγευμα 7.00 μ.μ. θα δοθεί διάλεξη με θέμα «Το Ελληνικό στοιχείο στα έργα για πιάνο του Νίκου Σκαλκώτα».
Οι εκδηλώσεις του 1ου φεστιβάλ κλείνουν την Τετάρτη, 28/6/2017 στις 9.00 μ.μ. με συναυλία στο Μουσικό Σχολείο. με θέμα “Ελληνική μουσική δημιουργία του καιρού μας”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ: στην Γ’ Εθνική ο ΒΑΟΛ
Επόμενο άρθροΕπίδειξη Ενόργανης-Ρυθμικής- Ακροβατικής Γυμναστικής Γυμναστηρίου “MELEKOS”