Αρχική Πολιτισμός Τέχνες “100 χρόνια θρήνος”, από την ομάδα “Θεατροποιοί Χίου”

“100 χρόνια θρήνος”, από την ομάδα “Θεατροποιοί Χίου”

151
Ο κύκλος θεάτρου “ΘΕΑΤΡΟΠΟΙΟΙ ΧΙΟΥ” παρουσιάζει τη νέα του παραγωγής “100 ΧΡΟΝΙΑ ΘΡΗΝΟΣ”, η οποία αποτελεί αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.
Οι παραστάσεις θα δοθούν στο κτήμα ΡΙΖΙΚΟ στις 17, 18 και 19 Αυγούστου, ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ..Η παράσταση βασίζεται σε κείμενα της Διδώς Σωτηρίου, της Έλλης Παπαδημητρίου, του Κοσμά Πολίτη αλλά και σε μαρτυρίες προσφύγων.
Επίσης υπάρχει και ένα απόσπασμα από το κείμενο της Μ.Τουμάζου που είχε κερδίσει βραβείο το 2019 στο λογοτεχνικό διαγωνισμό για τη Μικρασία του ΦΑΡΟΥ Βαρβασίου.

Στη συνέχεια κείμενο από την παρουσίαση που κάνει στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος των Θεατροποιών Σταύρος Σπυράκης και σκηνοθέτης της παράστασης:

“Σούρουπο σε μια προσφυγική αυλή!
Άνθρωποι, που την ώρα που πέφτει το σκοτάδι, νιώθουν ακόμη πιο βαθιά μέσα τους την νοσταλγία για τις χαμένες πατρίδες, τον πόνο για την απώλεια των δικών τους και τα αμέτρητα ερωτηματικά για τη ζωή και τα όνειρά τους που χάθηκαν.  Προσπαθούν να προσαρμοστούν και να στεριώσουν τη ζωή τους στη νέα πατρίδα. Όμως εκείνη, που χάθηκε, υπάρχει πάντοτε μέσα τους και μένει εκεί να μιλάει βουβά στο σκοτάδι, όταν τα φώτα στην προσφυγική αυλή κλείνουν και τα πάντα θα τυλίγει η σιωπή.

Σας περιμένουμε να ζήσετε μαζί μας τις ιστορίες τους απόψε στις 8:30 το βράδυ στο κτήμα Ρίζικο και αύριο Πέμπτη 18, Αυγούστου και την Παρασκευή 19, Αυγούστου την ίδια ώρα

3 ώρ. 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓνωριμία με χορό Afrobeats και αφρικάνικο τραγουδιού
Επόμενο άρθρο“Τόπος” και “Ανοίκειο”, διπλή έκθεση από τη Φωτογραφική Λέσχη Χίου