Αρχική Νέα Τοπικά ΝΑ Ασία: αγνοούνται 27 έλληνες

ΝΑ Ασία: αγνοούνται 27 έλληνες

9


“Μέχρι στιγμής, ουδείς θάνατος ή βαρύς τραυματισμός Έλληνα πολίτη έχει αναφερθεί στις πληγείσες περιοχές της ΝΑ Ασίας”, δήλωσε χθες βράδυ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος.
Ο εκπρόσωπος αφού επισήμανε το εξαιρετικά δυσχερές έργο του υπουργείου Εξωτερικών, για την επεξεργασία των πληροφοριών, πρόσθεσε ότι στις πληγείσες περιοχές παραμένουν 126 Έλληνες οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους ενώ σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές δεν έχουν επικοινωνήσει με τους οικείους τους 27 άτομα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα άτομα αυτά δεν είναι καλά στην υγεία τους, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Επιβεβαίωσε ακόμη τον τραυματισμό των τεσσάρων Ελλήνων των οποίων τα ονόματα αναφέρθηκαν το πρωί.
Τέλος ο κ. Κουμουτσάκος σε ερώτηση δημοσιογράφου απάντησε ότι ο κατάλογος δεν κλείνει με αυτούς τους αριθμούς και επανέλαβε πόσο δυσχερές είναι το έργο της επεξεργασίας των πληροφοριών οι οποίες προέρχονται κυρίως από οικείους Ελλήνων ταξιδιωτών και ταξιδιωτικά γραφεία. Πρόσθεσε επίσης ότι τις τελευταίες μέρες το ειδικό τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Εξωτερικών έχει δεχθεί 305 τηλεφωνήματα.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ