Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Κέντρο Νεοσυλλέκτων στα Καρδάμυλα

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Κέντρο Νεοσυλλέκτων στα Καρδάμυλα

511

Ελπίζουμε το λάθος στην αναφορά στο στρατόπεδο που θα φιλοξενήσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων να μη δέιχνει και τη σοβαρότητα που θα αντιμετωπιστεί στην πορεία το εγχείρημα.
ΟN CAMERA στην τηλεόραση της ΠΑΤΡΙΔΑΣ και στο δημοσιογράφο κ. Γιώργο Παγούδη δήλωσε τόσο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας όσο και ο αρχηγός ΓΕΣ κ. Νικόλαος Ντόβας ότι το Κέντρο θα πάει στο 297 ΤΕ. Τελικά σήμερα έγινε ενημέρωση από το γραφείο τύπου του ΓΕΣ ότι ο λόγος ήταν για το στρατόπεδο στα Καρδάμυλα (643 ΤΕ).
Ετσι μεταφέρουμε την αρχική είδηση με μόνη διαφορά του τόπου του στρατοπέδου:

Την είδηση ότι από τη Β’ ΕΣΟ του 2005 θα λειτουργήσει Κέντρο Νεοσυλλέκτων στη Χίο και συγκεκριμένα στις πρώην εγκαταστάσεις του 643 ΤΕ στα Καρδάμυλα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος κατά την εθιμοτυπική επίσκεψή του στο φυλάκιο των Ολύμπων, το μεσημέρι της Τρίτης, 28 Δεκεμβρίου.
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Αιγαίου κ. Αριστοτέλη Παυλίδη το φυλάκιο, προερχόμενοι με ελικόπτερο από τη Μυτιλήνη, και συνοδεύομενοι από τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Μάλιστα στις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στην τηλεόραση της ΠΑΤΡΙΔΑΣ για το θέμα του Κέντρου Νεοσυλλέκτων, ενημέρωσε για το χώρο ο αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός κ. Ντόβας.
Όπως επισημάνθηκε στόχος είναι να μην απομακρύνονται από τον τόπο καταγωγής τους οι νεοσύλλεκτοι και να μην επιβαρύνονται επιπλέον οι οικογένειές τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι πολύ μεγάλα τα κέντρα αυτά που αναμένεται να γίνουν και σε άλλα νησιά του Αιγαίου.
Για μια ακόμη φορά στην επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας σε στρατιωτική μονάδα επί του Δήμου Μαστιχοχωρίων, έλαμψαν δια της απουσίας τους οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής για να θέσουν το θέμα της μεταφοράς του πεδίου βολής.
Να θυμίσουμε ότι ναι μεν έγινε η πρόταση από την 96 ΑΔΤΕ για μεταφορά λίγο νοτιότερα από τη σημερινή θέση, έτσι ώστε να προστατευτεί το Σπηλαιοβάραθρο Συκιάς, αλλά εδώ και αρκετούς μήνες καμία συζήτηση δεν έχει γίνει για το θέμα