Αρχική Νέα Τοπικά Νεροποντή: μικροπροβλήματα σε Χίο- Ψαρά

Νεροποντή: μικροπροβλήματα σε Χίο- Ψαρά

7Μία πτώση δέντρου ήταν ο απολογισμός  της κακοκαιρίας που πέρασε το μεσημέρι της Τετάρτης από το νησί μας.
Συγκεκριμένα στις 29/12 και ώρα 14.00 περίπου λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων και της βροχόπτωσης έσπασε δέντρο (αλμύρα) στην περιοχή του Ναυτικού ομίλου έξω από την Λέσχη Αξιωματικών με αποτέλεσμα να κλεισθεί το ρεύμα κυκλοφορίας προς την πόλη.
Με 1 όχημα και 2 άντρες το δέντρο τεμαχίσθηκε και μεταφέρθηκε στην άκρη ξαναδίνοντας τον δρόμο στην κυκλοφορία. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
 
Πέρασε και από Ψαρά
Ιδιαίτερα έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα λίγο νωρίτερα στα Ψαρά όπου σε επικοινωνία που είχαμε με το Δήμαρχο Μανώλη Αγαπούση μας δήλωσε ότι είχαν έντονη βροχόπτωση και τους προβλημάτιζαν ιδιαίτερα οι θυελλώδεις άνεμοι με δεδομένο ότι μέσα στο λιμάνι ήταν δεμένο και το ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ.
Μάλιστα την ώρα της συνομιλίας μας έγινε διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Στην ερώτησή μας προς τον κ. Αγαπούση γιατί δεν επέμειναν στο θέμα της αλλαγής των γεννητριών, μας δήλωσε ότι από πλευρά του υπουργού Ανάπτυξης τονίστηκε πως θέλουν να κάνουν μια υποδομή που να αντέχει στο χρόνο. Έτσι αν και δαπανηρότερη θα προχωρήσουν στην εγκατάσταση και δεύτερου υπόγειου καλωδίου.
Βέβαια το γεγονός αυτό δεν θα γλιτώνει τα Ψαρά από τις διακοπές στην περίπτωση που η ζημιά συμβεί στο δίκτυο της Αμανής (π.χ. Κατάβαση). Για αυτές τις ώρες χρειάζεται να δουλέψουν οι γεννήτριες και αυτές δυστυχώς είναι παλιές… εκτός και αν εννοούν ότι θα γίνει και δεύτερη γραμμή από Χίο για Αμανή.