Αρχική Νέα Τοπικά Γενική αποχή των ΤΑΞΙ- συγκέντρωση στο λιμάνι

Γενική αποχή των ΤΑΞΙ- συγκέντρωση στο λιμάνι

20Κατέβασαν τις σημαίες και προχώρησαν σε γενική αποχή από τις εργασίες τους οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ διαμαρτυρόμενοι για την δρομολόγηση των λεωφορείων του αστικού ΚΤΕΛ στις συνοικίες της πόλης της Χίου.
Τονίζοντας ότι η δουλειά τους έχει περιοριστεί κατά 40% αφού έχουν μειωθεί κατά πολύ οι κούρσες προς τις συνοικίες, ζητούν να υπάρξει ακύρωση των δρομολογίων που πραγματοποιούνται εδώ και 1,5 χρόνο περίπου. Το κύριο νομικό τους επιχείρημα με το οποίο στηρίζουν το αίτημά τους οι ταξιτζήδες ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει η σχετική νομοθεσία.
Έτσι χθες το πρωί τα 90 περίπου ΤΑΞΙ σταμάτησαν στην Προκυμαία και στο ύψος που δένουν τα πλοία κλείνοντας την αποβάθρα όπως και την κίνηση στο δρόμο, δηλώνοντας πως είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν επ’ αόριστο.
Την ίδια ώρα όμως βρίσκουν απέναντί τους κατοίκους των συνοικιών που δια των συλλόγων ακόμα και των ιερέων διαμηνύουν στη Νομαρχία ότι οι πολίτες των συνοικιών σήμερα εξυπηρετούνται και ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελούν κοινωνικό αγαθό. Συγκεκριμένα αίτημα των κατοίκων από τις συνοικίες Φραγκομαχαλάς. Γιαλούρικα, Σίφι, Κοφινάς, Ευρετή του Δήμου Χίου δηλώνουν ότι επιτέλους πρέπει να εξυπηρετηθούν και οι συνοικίες τους και να κοιταχτεί και ο μικροσυνταξιούχος που δεν δίνατε να πληρώνει ταξί για να κατεβαίνει στο κέντρο της πόλης.
Από την πλευρά της η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κατανοώντας τις θέσεις και των δύο πλευρών, ζητά λίγες μέρες “εκεχειρία” ώστε η Διεύθυνση Συγκοινωνιών να εξετάσει τη νομιμότητα των αστικών γραμμών.
Παράλληλα ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης  με επιστολή του στον Πρωθυπουργό και αφού καταθέτει το πρόβλημα ζητά να εξεταστεί η νομοθετική ρύθμιση ώστε να είναι δυνατή η αλλαγή έδρας των ΤΑΞΙ σε άλλους νομούς.
Σήμερα στο νησί της Χίου με πληθυσμό περίπου 55.000 κατοίκων, υπάρχουν διπλάσιες άδειες σε σχέση με αυτές που δικαιολογούνται με βάση των πληθυσμό αφού τα ΤΑΞΙ μαζί με τα ΑΓΟΡΑΙΑ φθάνουν τα 120.