Αρχική Απόψεις Aρθρα Περί της “συγγνώμης” για το σχολείο Λαγκάδας, παρέμβαση του δ.σ. Ομηρούπολης Β....

Περί της “συγγνώμης” για το σχολείο Λαγκάδας, παρέμβαση του δ.σ. Ομηρούπολης Β. Λεοντάρα

13


Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ
του Βασίλη Ι. Λεοντάρα
Δημοτικού Συμβούλου Ομηρούπολης


“Με έκπληξη είδα στο INTERNET ότι ο Δήμαρχος Ομηρούπολης ζήτησε συγγνώμη από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του Σχολικού Κέντρου Συκιάδας- Λαγκάδας, επίσης στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ διάβασα ότι για τον ίδιο λόγο ζητούσε συγγνώμη και ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης!
Όταν ρώτησα την αιτία της διπλής συγγνώμης μου είπαν ότι επειδή μεσούσης της σχολικής χρονιάς εκτελούντο εργασίες στο Σχολείο της Λαγκάδας, μάλιστα ο πολιτικάντης στον ΠΟΛΙΤΗ αυτό το θεώρησε “κιμπαριλίκι”, λέξη που τελευταία χρησιμοποιείται συχνά.
Οπωσδήποτε πιστεύω ακράδαντα μάλιστα, ότι χρειάζεται πολύ θάρρος ο αιρετός να ζητά συγγνώμη όταν έχει κάνει κάποιο λάθος, από την άλλη πλευρά όμως θεωρώ αδυναμία να ζητά συγγνώμη κάποιος όταν δεν υπάρχει λόγος και μάλιστα σοβαρός για να ζητήσει συγγνώμη. Και επεξηγώ τους λόγους:
Πρόσφατα και συγκεκριμένα το Σεπτέμβρη έγιναν εργασίες στη βορινή πλευρά του Σχολείου επειδή είχε διαπιστωθεί ότι έμπαιναν νερά, παρ’ όλο που τα νερά έτρεχαν από καιρό κανείς δεν το ανέφερε ούτε και φρόντισε να μπει στο τεχνικό πρόγραμμα της Λαγκάδας τη διαπίστωση έκανα εγώ την ημέρα των εθνικών εκλογών.
Έκτοτε έψαχνα να βρω λεφτά για τις απαραίτητες επισκευές.
Όταν ανοίχθηκε η σκεπή η τεχνική υπηρεσία είδε ότι πάνω από τα ταβάνια υπήρχαν σωροί από μπάζα, τα οποία όπως πληροφορήθηκα έπεσαν όταν έγιναν επισκευές στη σκεπή του Σχολείου επί προεδρίας Στέφανου Τσίγκου, ο οποίος είναι και δάσκαλος στο σχολείο.
Με τα χρήματα που είχαν εξασφαλισθεί απεφασίσθη, υπάρχει σχετική απόφαση του Δ.ΣΔ. με ημερομηνία 10-9-2004, να αντικατασταθούν τα παράθυρα, κανείς δεν το είχε πει επίσημα, μόνον από ψιθύρους και μισόλογα το μάθαμε και να γίνουν όποιες άλλες εργασίες εκρίνοντο απαραίτητες για την περίοδο των διακοπών.
Ανετέθη η εργασία σε αλουμινά της περιοχής, κατόπιν διαγωνισμού, ο οποίος έφερε τα παράθυρα προς το τέλος των εορτών.
Η εργασία για τα παράθυρα θα έπαιρνε μερικές ημέρες και επειδή το ταβάνι της βορινής αίθουσας είχε κάνει μεγάλη κοιλιά και προφανώς ήτο επικίνδυνο για τα παιδιά, εκρίθη σκόπιμο να αντικατασταθεί. Κοιλιά αλλά σε μικρότερη κλίμακα έχουν κάνει τα ταβάνια και στις άλλες αίθουσες. Από το συγκεκριμένο ταβάνι βγήκαν 2 κυβικά μέτρα μπάζα, αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν όλοι.
Προς τι λοιπόν η συγγνώμη; τι σκοπό είχε; γνώριζαν οι γονείς το πρόβλημα; εγώ λοιπόν αντί για συγγνώμη θα περίμενα ένα ευχαριστώ”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕρώτηση Ελπ. Τσουρή για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στο Δήμο Καμποχώρων
Επόμενο άρθροΟμογένεια: Αναβλήθηκε η κλήρωση του μεγάλου λαχείου της Χιακής Ομοσπονδίας