Αρχική Πολιτισμός Συνέδριο για τις Ορχιδέες: πρεσβευτής η φύση μας!

Συνέδριο για τις Ορχιδέες: πρεσβευτής η φύση μας!

16Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τις ορχιδέες που με θέμα “OPHRYS 2005” θα διεξαχθεί την προσεχή Άνοιξη στη Χίο.
Από 13- 17 Απριλίου πλέον των 160 συνέδρων, καθηγητές Πανεπιστημίων, φυσιολάτρες και μέλη συλλόγων φίλων της ορχιδέας από την Ισπανία, τις Σκανδιναβικές χώρες μέχρι τη Γεωργία θα συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου.
Οπως αναφέρει στο κεντρικό της θέμα η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ τις δυο πρώτες ημέρες θα έχουν την ευκαιρία οι σύνεδροι να συζητήσουν επιστημονικά θέματα και να γίνουν παρουσιάσεις εργασιών για τις ορχιδέες, ενώ τις δύο τελευταίες θα γίνουν επισκέψεις στην ύπαιθρό μας, όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν και να φωτογραφίσουν τις ορχιδέες που θα βρίσκονται στην αιχμή της άνθισής τους.
Χάρη στη στήριξη των οργανώσεων από την Ιταλία και τη Γερμανία έγινε κατορθωτή η ανάληψη της διοργάνωσης του Συνεδρίου που με πρωτεργάτη το φυσιολάτρη κ. Παντελή Σαλιάρη και μια οργανωτική επιτροπή που αποτελείται από τους κ.κ. Γιώργο Μισετζή, Δημήτρη Μελαχροινούδη και Mike Taylor ασχολούνται με την οργάνωση.
Η Χίος στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης έχει να παρουσιάσει ακόμα και είδη που δεν παρατηρούνται σε άλλες περιοχές. Για παράδειγμα από τα 120 υποείδη ορχιδέων εδώ συναντώνται τα 90!
“Και όμως αυτή η ομορφιά και ποικιλία της φύσης δεν είναι τόσο γνωστή σε αντίθεση με τη Ρόδο, Κρήτη και Λέσβο”, μας τόνισε ο κ. Π. Σαλιάρης.
Το γεγονός αυτό δείχνει και πόσο σημαντικό είναι το συνέδριο και από άποψη προβολής του τόπου μας στο εξωτερικό.
Οι διαλέξεις, παρουσιάσεις σε συλλόγους φίλων της ορχιδέας και οι αναφορές σε διεθνή περιοδικά της μοναδικής χλωρίδας του νησιού μας μπορεί να δώσει θετικά αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια με αύξηση των αφίξεων και μάλιστα σε περιόδους χαμηλής τουριστικής κίνησης.
Ιδιαίτερη βοήθεια όμως χρειάζεται η οργανωτική επιτροπή από τους τοπικούς φορείς που πρέπει να αγκαλιάσουν το συνέδριο αφού στην ουσία πρόκειται για προβολή του τόπου μας. Ως  τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί για παράδειγμα από το Επιμελητήριο που δεν θεώρησε σκόπιμο να προσφέρει έστω και ένα γεύμα στους συνέδρους!

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕρώτηση Ελπ. Τσουρή για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στο Δήμο Καμποχώρων
Επόμενο άρθροΟμογένεια: Αναβλήθηκε η κλήρωση του μεγάλου λαχείου της Χιακής Ομοσπονδίας