Αρχική Νέα Τοπικά Γιώργος Καβούκας: Ψάχνει το δίκιο του 15 χρόνια μετά

Γιώργος Καβούκας: Ψάχνει το δίκιο του 15 χρόνια μετά

151



Οι αποκαλύψεις για τα “βρώμικα χέρια” της δικαιοσύνης έκαναν τον ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στη Χίο κ. Γιώργο Καβούκας να σκαλίσει τα αρχεία του με το φάκελο της δικής του υπόθεσης, όταν πριν από περίπου 15 χρόνια είχε απορριφθεί ένσταση του στο Δικαστήριο για το θέμα πρόσληψης του σε διαγωνισμό στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Μεταξύ των ονομάτων των εμπλεκόμενων δικαστικών κάτι του θύμιζε το όνομα του αντιεισαγγελέα Εφετών Νίκου Αθανασόπουλου. Η μνήμη ξύπνησε στον 49χρόνο σήμερα Γιώργο Καβούκα και άρχισε να ψάχνει στα αρχεία του.
Και πράγματι ο κ. Αθανασόπουλος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση Γιοσάκη ήταν ένας εκ των Εφετών του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που εκδίκασε την υπόθεσή του στις 25/5/1989.
“Άρχισα να σκέπτομαι αυτά που πέρασα στο δικαστήριο, πριν από 15 χρόνια περίπου. Έπεσα και εγώ πάνω στον κ. Αθανασόπουλο”, σημειώνει πιστεύοντας ότι ήταν στημένη η δίκη για να στηριχτούν στο αποτέλεσμά της και να κόψουν και άλλως στη συνέχεια με το ίδιο αιτιολογικό…
Το κουβάρι της μνήμης ξετυλίγεται. Το αίτημα του ήταν να ακυρωθούν αποφάσεις του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών (αριθμός ΔΙ/Α/31173/9914/19.9.88), ο πίνακας κατάταξης για πλήρωση θέσεων προσωπικού Κλάδου ΤΕ 3 τηλεπικοινωνιών ΥΠΠΑ και κάθε συναφής πράξη ή παράλειψη της Διοίκησης. Και αυτό γιατί έμενε έξω από τη λίστα των 45 επιτυχόντων διότι δεν του είχαν αποδοθεί τα μόρια που ελάμβανε από το πτυχίο του, λόγω του χαρακτηρισμού που είχε η βαθμολογία του.
“Έχω δίπλωμα Δόκιμου Αξιωματικού Ασυρμάτου της Δημόσιας Σχολής Εμπορικού Ναυτικού Ρόδου, με τελική βαθμολογία 14,3 που τότε στα 1975 χαρακτηριζόταν ως καλή.  Στα 1988 όμως είχε αλλάξει η κλίμακα και το χαρακτηρισμό “λίαν καλώς” το έδιναν τα πτυχία εκείνα που είχαν βαθμολογία από 14-16″, μας λέει.
Το επιχείρημά του ο κ. Καβούκας το στήριζε και στη δεδικασμένη υπόθεση συναδέλφου του, που για τον ίδιο ακριβώς διαγωνισμό ως απόφοιτος της ίδιας Σχολής του είχε αναγνωριστεί ότι η βαθμολογία μεταξύ 14-16 ισοδυναμούσε με το “λίαν καλώς”.
“Την υπόθεση αυτή είχε κρίνει λίγους μήνες νωρίτερα πάλι το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (στις 27/1/1989) αλλά χωρίς στη σύνθεσή του να είναι και το όνομα του τότε εφέτη κ. Νικόλαου Αθανασόπουλου”, μας λέει.
Σήμερα είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει αυτό που δεν έκανε πριν από 15 περίπου χρόνια και να προχωρήσει σε αίτηση ανάκλησης της απόφασης στον Αρειο Πάγο, κοινοποιώντας παράλληλα το θέμα στο υπουργείο Μεταφορών.
“Περιμένω κάποια αποκατάσταση. Τότε με δύο παιδιά 3 και 1 έτους αντίστοιχα δεν είχα τη δυνατότητα να προχωρήσω σε άλλες δικαστικές ενέργειες. Πιστεύω ότι στα πλαίσια της Δικαιοσύνης και της κοινωνικής πολιτικής που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός πρέπει να αποκατασταθώ. Και είμαι αποφασισμένος να το διεκδικήσω”, καταλήγει.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ του Θοδωρή Πυλιώτη