Αρχική Νέα Τοπικά Μία απόλυση στο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ, κινητοποίηση από το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Μία απόλυση στο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ, κινητοποίηση από το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

11


Νέο επεισόδιο στη σύγκρουση Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου με το πολυκατάστημα “Καρφουρ- Μαρινόπουλος”, καθώς, όπως ισχυρίζεται το Σωματείο, “η εταιρεία προέβη σε απόλυση εργαζόμενης, την ίδια ώρα που από την πίσω πόρτα προσλάμβανε 6 εργαζόμενους με δυσμενείς αντεργατικούς όρους σύμβασης”.
Αυτό τονίζει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ που αναφέρει πως:
Το πρωί του Σαββάτου μέλη του Σωματείου πραγματοποίησαν ωριαία κινητοποίηση έξω από το κατάστημα “5΄ Μαρινόπουλος” στην οδό Οινοπίωνος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Μάλιστα ζήτησαν την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, για να πετύχουν :
Να μην γίνει καμία απόλυση εργαζομένου.
Να εφαρμοσθούν οι ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις και όχι το αντεργατικό έκτρωμα που – κατά το Σωματείο – η εταιρεία θέλει να επιβάλλει.
Σεβασμό στο ωράριο, τους μισθούς, με την ισχύουσα Σ.Σ. Εργασίας για κάθε εργαζόμενο.

“Δεν απολύσαμε παράνομα”
Απ’ την αντίπερα όχθη, η υπεύθυνη των “Καρφουρ- Μαρινόπουλος” στη Χίο, κ. Μονιούκα, δηλώνει κατηγορηματικά ότι η πρόσφατη απόλυση έγινε μετά από αίτηση της εργαζομένης και μάλιστα, όχι μόνο την υπέγραψε η ίδια αλλά και έλαβε στο ακέραιο την αποζημίωση που τη συνοδεύει.
“Εάν υπήρχε κάτι το μεμπτό στις υποτιθέμενες άδικες Συμβάσεις Εργασίας τότε σίγουρα δεν θα τις υπέγραφε ο Επόπτης. Κανείς από τους 40 εργαζόμενους στο Super Market δεν έχει αναφέρει ότι κάποιος τους συμπεριφέρεται εκβιαστικά και άδικα. Απλά, από ένα σημείο και μετά υπάρχει και η υπερβολή. Και σε αυτήν έχει περιέλθει ο Σύλλογος”, ισχυρίζεται.
Από τη “Μαρινόπουλος” διαψεύδονται και οι δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου για εργασία κατά τη νύχτα και τις Κυριακές. “Η εταιρία κάθε μήνα καταθέτει στον Επόπτη Εργασίας το πρόγραμμα των εργαζομένων το οποίο ουδέποτε περιέλαβε νυχτερινή εργασία ή λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Σε αντίθετη περίπτωση ο Επόπτης Εργασίας δεν θα υπέγραφε το πρόγραμμα”, καταλήγει η κ. Μονιούκα.