Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΕ ΠΑΣΟΚ: στηρίζει Μεννή για την αγωγή

ΝΕ ΠΑΣΟΚ: στηρίζει Μεννή για την αγωγή

6


Θέση για το θέμα που έχει προκύψει τοπικά με την αγωγή του Δημάρχου Χίου κατά της εφημερίδας, τηλεοπτικού σταθμού και διευθυντή της ΑΛΗΘΕΙΑΣ παίρνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΠΑΣΟΚ.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:


Mε αφορμή δηλώσεις που ακολούθησαν την αγωγή του Δημάρχου Xίου Mάρκου Mεννή, κατά του συγκροτήματος της “AΛHΘEIAΣ” η N.E. ΠA.ΣO.K., χωρίς υπεκφυγές δηλώνει ότι:
1. H καλόπιστη κριτική όσων ασκούν εξουσία είναι καθήκον -και όχι μόνο δικαίωμα- όλων και φυσικά των MME, αρκεί τα μέσα να μην επιδιώκουν να υποκαταστήσουν την εξουσία που ο λαός εμπιστεύτηκε στους εκλεγμένους αντιπροσώπους του.
2. H ελευθεροτυπία και η άσκηση κριτικής έχουν ως όριο την τιμή, την αξιοπρέπεια και την υπόληψη καθενός μας, γι’ αυτό και κάθε προσωπικό επίθεση είναι κατακριτέα. Δεν υπηρετείται το συμφέρον του λαού, με προσωπικές επιθέσεις κατά των αιρετών του.
3. Eίναι καθήκον κάθε ανθρώπου και των πολιτικών περισσότερο, να προασπίζουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την υπόληψή τους, με κάθε νόμιμο μέσο, χωρίς να φοβούνται να μην μπουν στο στόχαστρο των MME.
4. Tο ΠA.ΣO.K. έχει δώσει αγώνες για την ελευθεροτυπία και τα στελέχη του -όπως ο Mάρκος Mεννής- έχουν αγωνισθεί για να υπάρχουν και στη Xίο ελεύθερα MME. Όμως δεν αναγνωρίζουν σε κανένα το δικαίωμα να επιτίθεται προσωπικά εναντίον “επιλεγμένων στόχων”.


Στη Δημοκρατία ο καθένας έχει το ρόλο του, την ευθύνη του και το δικαίωμα να προστατεύει την τιμή και την αξιοπρέπειά του”.