Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Τσουρή για μαστιχοφύλακες

Τσουρή για μαστιχοφύλακες

15


ΕΡΩΤΗΣΗ στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή σχετικά με το θέμα των μαστιχοφυλάκων και για το θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.
Στη συνέχεια παραθέτουμε την ερώτηση καταθέτοντας παράλληλα τον προβληματισμό για το αν πληρώνονται κανονικά τα συγκεκριμένα άτομα και βεβαίως ποιές είναι οι εργασίες που έχουν εκτελέσει μέχρι σήμερα, διότι δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τους εργαζόμενους αυτούς.
Η κα Τσουρή τονίζει ότι σύμφωνα με το Νόμο για τη μερική απασχόληση δόθηκε η δυνατότητα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως γυναίκες, μακροχρόνια άνεργους, άτομα με αναπηρίες και πολύτεκνους να εργαστούν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, παρέχοντας υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα.
Στο πλαίσιο του παραπάνω Νόμου, στη δράση “Αγροτική ανάπτυξη-Φύλαξη καλλιέργειας μαστίχης και εποπτεία γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων”, στη Χίο, στις αρχές Φεβρουαρίου 2004, προσλήφθηκαν με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 37 άτομα.
Η σύμβαση των ατόμων αυτών λήγει στις αρχές Φεβρουαρίου του 2005, συμπληρώνοντας ένα χρόνο εργασίας στο προαναφερθέν αντικείμενο.
Σύμφωνα με το Νόμο για τη μερική απασχόληση, η χρονική διάρκεια της σύμβασης δεν μπορεί να υπερβεί τους δεκαοκτώ μήνες.
Η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, ρωτώντας τον Υπουργό Εσωτερικών, εάν η σύμβαση των ατόμων αυτών θα ανανεωθεί, κατά τη διάρκεια του μήνα που διανύουμε, για έξι ακόμη μήνες, ώστε να καλυφθεί το δεκαοκτάμηνο που προβλέπει ο νόμος και να έχουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα αυτό, το δικαίωμα να εγγραφούν στο Ταμείο Ανεργίας.