Αρχική Νέα Οικονομία Πιο γρήγορα και πιο φθηνά ο στόχος του ιδιωτικού ΚΤΕΟ

Πιο γρήγορα και πιο φθηνά ο στόχος του ιδιωτικού ΚΤΕΟ

17

Έτοιμο να δεχτεί τα πρώτα οχήματα την επόμενη Δευτέρα είναι το ιδιωτικό ΚΤΕΟ των κ. Γιακουμή και Ευγενικού, αφού μόλις τις προηγούμενες ημέρες συγκέντρωσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μεταξύ των οποίων και την πολυπόθητη άδεια λειτουργίας. Το νέο ιδιωτικό ΚΤΕΟ, που βρίσκεται στην περιοχή του Γρου, πληροί όλες τις προδιαγραφές που θέτει το Υπουργείο Μεταφορών για τη λειτουργία του και είναι ένα από τα πρώτα που δημιουργούνται στην Ελλάδα. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες οι ιδιοκτήτες του δουλεύουν νυχθημερόν προκειμένου να ρυθμίσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες, πριν επισήμως ανοίξουν οι πύλες του.
Σε on line σύνδεση με το Υπουργείο
Από τη στιγμή που θα φτάσει η ώρα για να γίνει ο έλεγχος του οχήματος, το μόνο που έχει να κάνει ο ιδιοκτήτης είναι να καλέσει το 22710-81919. Θα λάβει μέσω τηλεφώνου την ημερομηνία και την ώρα που θα πρέπει να πάει στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ το όχημά του και από κει και πέρα αναλαμβάνουν οι μηχανικοί.
Εάν επιλέξει να επισκεφθεί το ιδιωτικό ΚΤΕΟ χωρίς ραντεβού, ο έλεγχος διαρκεί 20 λεπτά από τη στιγμή που οι μηχανικοί θα πιάσουν το όχημα.
Ένα σύστημα που είναι συνδεδεμένο on line με το Υπουργείο Μεταφορών, στέλνει τα δεδομένα από τον έλεγχο, αμέσως, με αποτέλεσμα να υπάρχει πάντα νόμιμη κάλυψη από την επίσκεψη. Από το Υπουργείο στη συνέχεια, παρακολουθούν επίσης τη διαδικασία ελέγχου- επίσκεψης και γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τα δεδομένα κάθε οχήματος.
Στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ, πέραν του τυπικού ελέγχου που πραγματοποιείται για την παρακολούθηση φρένων, κινητήρα κ.α. γίνεται και έλεγχος καυσαερίων με την παράδοση της αντίστοιχης κάρτας.
Πιο φθηνά από το Κρατικό
Και αν σας ενοχλεί η λέξη «ιδιωτικό», αρκεί να γνωρίζετε ότι ο έλεγχος θα σας κοστίσει πιο φθηνά από ότι στο κρατικό ΚΤΕΟ. Συγκεκριμένα: 25ευρώ ο έλεγχος του Ι.Χ., 35ευρώ ο έλεγχος του βενζινοκίνητου Ι.Χ.
Επίσης, το φορτηγό βενζίνης κάτω των 3,5 τόνων 35ευρώ, όσο και το βενζινοκίνητο. Παράλληλα ο επανέλεγχος που θα απαιτηθεί για το όχημα κοστίζει 5ευρώ, όσο και η Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων.

Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, 15/02/2005