Αρχική Πολιτισμός Βιβλιοπωλείο ΠΑΠΥΡΟΣ: Συντροφιά με συγγραφείς

Βιβλιοπωλείο ΠΑΠΥΡΟΣ: Συντροφιά με συγγραφείς

42


Το βιβλιοπωλείο ΠΑΠΥΡΟΣ με την υποστήριξη των εκδόσεων Πατάκη παρουσιάζει την
Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2005, και ώρα 6:30 μ.μ.,  το βιβλίο του βουλευτή Λέσβου
Γιάννη Γιαννέλλη – Θεοδοσιάδη: “Ισμαήλ και Ρόζα“.


Ομιλητές θα είναι:
ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στρατής Τζιμής
και ο εκπαιδευτικός Μπάμπης Σαχτούρης.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Αιγαίου και θεατροπαιδαγωγός Νάσια Δαφιώτη.


Λίγα λόγια για το βιβλίο
“… η αινιγματική Σμυρνιά γερόντισσα Ρόζα και ο πανίσχυρος Ισμαήλ ζουν επί δεκαετίες με το βάρος ενός μυστικού σημαδεμένου από τη βία της Μικρασιατικής Καταστροφής. Το συλλεκτικό πάθος ενός αρχιτέκτονα, μια παλιά φωτογραφία κι ένα νυφικό λερωμένο με αίμα γίνονται αφορμή για να ανασυρθεί η ιστορία τους από το παρελθόν και μαζί της κομμάτια της παρουσίας και της δράσης του ελληνισμού στη Μικρασία. Σμύρνη, Αϊβαλί, Μυτιλήνη, Αθήνα, Κωνσταντι-νούπολη, η μυρωδιά των παλαιοπωλείων, η γοητεία των ταξιδιών, η πρόκληση του έρωτα και του μυστηρίου, αυτή είναι η δαιδαλώδης διαδρομή που ακολουθούν οι ήρωες και οι αναγνώστες, για να διαπιστώσουν εντέλει πως οι μικρές ιστορίες των ανθρώπων είναι αυτές που σφραγίζουν τη μεγάλη Ιστορία”.


Ο συγγραφέας Γιάννης Γιαννέλης- Θεοδοσιάδης
Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται ως δικηγόρος στη Μυτιλήνη. Το 2004 εξελέγη για τρίτη φορά βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Έχει τιμηθεί από την Ολλανδική κυβέρνηση με το ανώτατο παράσημο του Τάγματος των Ιπποτών της Οράγγης – Νάσσαου και είναι επίτιμος Πρόξενος της Ολλανδίας.
Το μυθιστόρημα “Ισμαήλ και Ρόζα” είναι το τέταρτο βιβλίο του. Έχουν προηγηθεί τα ιστορικά λευκώματα “Η λαϊκή πολιτική σάτιρα στο τέλος του 19ου αιώνα” εκδόσεις Έφεσος, “Ο λαός εικονογραφεί την ιστορία του” εκδόσεις Ι. Σιδέρης και το μυθιστόρημα “Η διαπλοκή της εξουσίας”, εκδόσεις Ι. Σιδέρης.