Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Εσπερινό Γυμνάσιο: σοβαρά προβλήματα που επιβάλλουν ακόμα και μετεγκατάσταση

Εσπερινό Γυμνάσιο: σοβαρά προβλήματα που επιβάλλουν ακόμα και μετεγκατάσταση

11

Ακόμα και άμεση μετεγκατάσταση του Εσπερινού Γυμνασίου πρέπει να εξεταστεί λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολείο και τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες κάνουν μάθημα οι μαθητές.
Το θέμα τέθηκε με τη μορφή της ερώτησης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) που συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής.
Με χρηματικό υπόλοιπο μόλις 1,84 ΕΥΡΩ στον τραπεζικό λογαριασμό του το σχολείο και με τα χρέη να είναι τριπλάσια τουλάχιστον σε σχέση με τα 1000 ΕΥΡΩ που αναμένεται να λάβε τις επόμενες μέρες η διευθύντρια του σχολείου κα Σοφία Λαμπίρη τόνισε τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στο κτήριο.
Το γεγονός επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Χίου και Πρόεδρος της ΔΕΠ Πέτρος Ντομάτας, που σημείωσε ότι ύστερα από τις επισκέψεις που έγιναν στα σχολειά μαζί με τον αντινομάρχη κ. Νίκο Νύκτα διαπιστώθηκε ότι το Εσπερινό Γυμνάσιο και το Δημοτικό του Κάμπου αντιμετωπίζουν τα πιο σημαντικά προβλήματα.
Ειδικά για το Εσπερινό τόνισε ότι η κατάσταση στις αίθουσες είναι απαράδεκτη και στις τουαλέτες δεν μπορείς καν να πλησιάσεις, πόσο μάλιστα να τις χρησιμοποιήσουν οι μαθητές.
“Αντικρίσαμε γκρεμισμένες πόρτες, σπασμένα παράθυρα και φουσκωμένους από την υγρασία στίχους. Από τα παράθυρα έτρεχαν νερά και τα παιδιά έκαναν μάθημα μέσα σε μια πλημμυρισμένη αίθουσα”, σημείωσε ο κ. Ντομάτας για να επισημάνει η κα Λαμπίρη ότι “μια αίθουσα μόνο λειτουργεί καλά και είναι αυτή που φτιάχτηκε από τα ίδια τα παιδιά”.
Ο αντιδήμαρχος Χίου ζήτησε τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της ΕΛΜΕ έτσι ώστε να εξεταστεί ακόμα και η μετεγκατάσταση του Εσπερινού σε άλλο σχολικό συγκρότημα για να μπορέσουν να γίνουν γενναίες επισκευές στο κτήριο.
Μάλιστα ο κ. Ντόματας πρόλαβε και τυχόν αντιδράσεις λέγοντας πως γνωρίζει ότι η φιλοξενία σχολείων είναι κάτι που δεν επιθυμούν καθόλου οι διευθύνσεις των σχολείων αλλά κάτι πρέπει να γίνει και με αυτά τα παιδιά.
Μάλιστα η Διευθύντρια του Εσπερινού τόνισε και το κοινό μυστικό ότι το Εσπερινό λύνει στην ουσία και προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπίζουν τα ημερήσια σχολεία με ορισμένους μαθητές που βρίσκουν διέξοδο στο Εσπερινό. Και αυτό γιατί τη βασική προϋπόθεση να έχουν βεβαίωση από εργοδότη ότι δουλεύουν δεν έχουν όλοι οι μαθητές αφού είναι γνωστό πως οι Χιώτες εργοδότες, όπως είπε χαρακτηριστικά, δύσκολα τα ασφαλίζουν…