Αρχική Νέα Τοπικά Δίκυκλα, απόσυρση και στα “παπάκια”

Δίκυκλα, απόσυρση και στα “παπάκια”

26


Περιορισμένα θα είναι τα οφέλη για όσους κάνουν χρήση του προγράμματος αντικατάστασης των δικύκλων μικρού κυβισμού, το οποίο ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Μεταφορών.
Το μέτρο αποτελεί επέκταση παλαιότερου προγράμματος για την αντικατάσταση των μοτοσικλετών με κυβισμό 51 c.c. και άνω, το οποίο πάντως δεν έτυχε ιδιαίτερης επιτυχίας.
Εκτός των μικρών οικονομικών κινήτρων, η διαδικασία ήταν αρκετά πολύπλοκη για τους ενδιαφερόμενους και για το λόγο αυτό ο αριθμός των παλαιών δικύκλων που αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία ήταν εξαιρετικά μικρός. Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του μέτρου επιδιώκεται απλοποίηση της διαδικασίας.
Συγκεκριμένα, οι εισαγωγείς θα καταβάλλουν κανονικά το τέλος ταξινόμησης και θα το εισπράττουν από την Εφορία με την πώληση της μοτοσικλέτας στον αγοραστή που έχει ήδη αποσύρει το παλαιό του δίκυκλο.


Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Μιχ. Λιάπη, όσοι έχουν δίκυκλο ώς 50 κ.ε. για 8 ή περισσότερα χρόνια μπορούν να το αποσύρουν μέσω της Τροχαίας και να αγοράσουν νέο δίκυκλο μεγαλύτερου κυβισμού με απαλλαγή στο τέλος ταξινόμησης.


Το τέλος αυτό εξαρτάται από τον κυβισμό του δικύκλου και κυμαίνεται μεταξύ 33 και 410 ευρώ για τη μεσαία κατηγορία. Σημειώνεται ότι για τις μοτοσικλέτες ώς 125 κ.ε. δεν υπάρχει τέλος ταξινόμησης.


Αν το νέο δίκυκλο έχει κυβισμό ώς 300 κ.ε. θα ισχύει μόνιμη απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας που είναι σήμερα 15 ευρώ ανά έτος. Αντίστοιχα, για όσους κάνουν χρήση του μέτρου της απόσυρσης και αποκτήσουν μηχανή μεγαλύτερου κυβισμού θα έχουν 5ετή περίοδο ατέλειας. Οπως παρατηρούν εισαγωγείς, τα οικονομικά κίνητρα είναι περιορισμένα, αφού στην πράξη εξοικονομούν ένα με δύο… γεμίσματα του ρεζερβουάρ στο έτος. Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα σήμερα κυκλοφορούν 1,6 εκατ. δίκυκλα με κυβισμό ώς 50 κ.ε. και ο κανόνας της οκταετίας σήμερα καλύπτει γύρω στα 550.000 μοτοποδήλατα και “παπάκια”.