Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων: χωρίς 9 βασικά μαθήματα στο εαρινό εξάμηνο

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων: χωρίς 9 βασικά μαθήματα στο εαρινό εξάμηνο

8


Τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον Εθνικό Διάλογο για την παιδεία και σημειώνοντας ότι ήδη οι πανεπιστημιακοί έχουν αποχωρήσει οι Ζήσης Εμμανουήλ, Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου και Γρηγόρης Γλιγκόπουλος μέλος του ΔΣ και εκπρόσωπος των φοιτητών στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναφέρθηκαν στα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο.
Μόλις στην τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου (17 Φεβρουαρίου) ανακοινώθηκε ότι ήρθαν οι πιστώσεις για τους καθηγητής για το εαρινό εξάμηνο. Παρόλα αυτά όμως 9 βασικά μαθήματα στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων δεν θα μπορέσουν να γίνουν, ενώ στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης τα αγγλικά θα γίνονται μαζί με το Τμήμα Ναυτιλίας.
Αυτό σημαίνει ότι οι φοιτητές που πρέπει να δώσουν αυτά τα μαθήματα θα πρέπει να περιμένουν ένα ακόμα εξάμηνο, με ότι συνεπάγεται αυτό για την σωστή πορεία τους στις σπουδές και κυρίως για την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους.
Ο Γρηγόρης Γλιγκόπουλος τόνισε ότι δεν θα έπρεπε να μπαίνει αίτημα για χρηματοδότηση ανά 6μηνο, εκφράζοντας και την αντίθεση των φοιτητών με την Πρυτανεία και εκφράζοντας το φόβο ότι στο βάθος αυτών των οικονομικών δυσχερειών είναι η πολιτική απόφαση για ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων.
Χαρακτήρισαν εξάλλου το διάλογο για την παιδείας “στημένο” από την ώρα που ο όρος είναι πως πρέπει να συζητήσουν βάση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Χθες βράδυ θα πραγματοποιούταν Γενική Συνέλευση στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ενώ είχαν απευθύνει και πρόσκληση για σύσκεψη των φορέων αφού το θέμα της Παιδείας πρέπει να απασχολεί συνολικά την τοπική κοινωνία. Όπως τόνισε ο κ. Εμμανουήλ ειδικά για τις ακριτικές περιοχές, όπως η Χίος, είναι πηγή ζωής και ανάπτυξης.