Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις 10ο Φεστιβάλ Cineμάθειας: 39 ταινίες από Γυμνάσια – Λύκεια 12 νησιών του...

10ο Φεστιβάλ Cineμάθειας: 39 ταινίες από Γυμνάσια – Λύκεια 12 νησιών του Αιγαίου

118

Πρεμιέρα σήμερα του 10ου Διανησιωτικού Φεστιβάλ μαθητικών τανιών «Cineμάθεια» με προβολή ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation Γυμνασίων και Λυκείων.
39 ταινίες από 12 νησιά του Βορείου Αιγαίου, Δωδεκανήσων και Κυκλάδων θα διαγωνιστούν στο φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός από το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.
Μαθητικές ταινίες Γυμνασίων, Λυκείων και Ειδικών σχολείων, που καταγράφουν τους προβληματισμούς, τις αγωνίες, τα ερωτήματα των παιδιών, με κέφι, τόλμη, αγάπη και ευαισθησία!

Συγκεκριμένα τα σχολεία που συμμετέχουν είναι από τα νησιά:
Βορείου Αιγαίου: Ικαρία, Λέσβος, Λήμνος, Οινούσσες, Φούρνοι, Χίος, Ψαρά.
Δωδεκανήσων: Ρόδος, Χάλκη.
Κυκλάδων: Πάρος, Σύρος Φολέγανδρος.

Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται στις κατηγορίες μυθοπλασίας Γυμνασίων και Λυκείων, ντοκιμαντέρ Γυμνασίων και Λυκείων, Animation- video Clip και Αφίσας.

“Ελάτε όλοι σας, να τιμήσετε και να χαρείτε τον κόπο και το αποτέλεσμα μισής χιλιάδας -και κάτι- ανθρώπων, μικρών και μεγάλων, που εργάσθηκαν ένα ολόκληρο σχολικό έτος
για να ανθίσει και να καρπίσει το ωραίο δέντρο του Σχολικού Πολιτισμού”, αναφέρουν εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, ο Αιμιλιανός Ευαγγελινός, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και η ψυχή του φεστιβάλ εκπαιδευτικός Στέλλα Τσιροπινά, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης Χίου.

Οι προβολές θα γίνουν 24 με 26 Ιουνίου στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου με ώρα έναρξης στις 7.00 μ.μ. και με δωρεάν είσοδο.

ΧΙΟΣ, 10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ CINEμάθειας- πρόγραμμα ταινιών

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕιρηνοδικείο Χίου: Απόρριψη αίτησης Δημοσίου για προσωρινή διαταγή στο Θόλος
Επόμενο άρθροΠροσφορά τα άνυδρα στην Κιβωτό του Αιγαίου στη μνήμη Γιώργη Πίττα, του Κ. Προμπονά