Αρχική Νέα Τοπικά 11 νέα κρούσματα, υποχωρεί το ιϊκό φορτίο σύμφωνα με τις μετρήσεις λυμάτων

11 νέα κρούσματα, υποχωρεί το ιϊκό φορτίο σύμφωνα με τις μετρήσεις λυμάτων

104

Έντεκα νέες μολύνσεις SARS-COV 2 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Παρασκευή για τη Χίο. Και ενώ από την 1η Μαρτίου μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 144 κρούσματα στο νησί, τα περισσότερα ανά μήνα από την αρχή της πανδημίας, πρώτη θετική εικόνα έρχεται μέσα από τις τελευταίες αναλύσεις των λυμάτων για την COVID 19, από πλευράς Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης νομού Χίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΔΕΥΑΝΧ, οι μετρήσεις σε δείγματα που ελήφθησαν στις 16 Μαρτίου, έδειξαν ότι το ιϊκό φορτίο στα λύματα παραμένει μεν υψηλό ( 12.000/ανά λίτρο ) αλλά είναι χαμηλότερο σε σχέση με την προηγούμενη ανάλυση (20.000/ανά λίτρο) που έγινε πριν από μια εβδομάδα.
Έπεσαν δηλαδή οι μετρήσεις στα επίπεδα των αναλύσεων που είχαν γίνει στις 3 Μαρτίου, που τότε υπολογίζονταν ότι περίπου 400 άτομα ήταν θετικά στον κορονοϊό.

Εν τω μεταξύ την προσεχή εβδομάδα, καθημερινά θα πραγματοποιούνται εξετάσεις με rapid test, στην πλατεία Βουνακίου (10.00-14.00), την Τετάρτη 24/3, καθώς και στα Καρδάμυλα (11.30-14.00), ενώ δεν θα γίνουν την 25η Μαρτίου.

Τέλος το Σάββατο, 20 Μαρτίου στις 3.00 μ.μ., μέσω της

πλατφόρμας zoom ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου θα διοργανώσει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Εμβόλια covid-19, μύθοι και πραγματικότητες», με ομιλητές τους:
– Γρηγόρη Γεροτζιάφα, Καθηγητή Αιματολογίας- Διευθυντή Κέντρου θρόμβωσης και Αιμόστασης Tenon-Saint Antoine University Hospital Sorbone University Paris.
– Πένυ Ζώρζου, Διευθύντρια Παθολόγο- Λοιμωξιολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Χίου Σκυλίτσειο.
– Ηλία Φύλλα- ιδιώτη ειδικό παθολόγο.
Με συντονιστή τον Ηλία Θεοδωρόπουλο, Διευθυντή- Γενικό Ιατρό του Κέντρου Υγείας Πυργίου Χίου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/voreio_aigaio