Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού

Ανακοίνωση της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού

5

Ανακοίνωση, όπου σχολιάζει την προχθεσινή συνέντευξη εφ όλης της ύλης του Πρωθυπουργού, εξέδωσε η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ στην οποία αναφέρει:
“Βαθιά αντεργατική – αντιλαϊκή η ομιλία του πρωθυπουργού, όπως αναμενόταν. Καμία συναίνεση, καμία ανοχή στην κυβερνητική πολιτική. Συσπείρωση και πάλη με προοπτική, πρέπει να είναι η λαϊκή απάντηση, με πρώτο βήμα την επιτυχία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της 17ης Μάρτη.
Την ίδια ώρα που απέναντι σε κάθε λαϊκή απαίτηση, όπως για παράδειγμα τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ, η κυβέρνηση επικαλείται υποκριτικά τη “δύσκολη κατάσταση” που παρέλαβε στην ελληνική οικονομία, την ίδια στιγμή μοιράζει απλόχερα φοροαπαλλαγές, κίνητρα και επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο μέσα από τον αναπτυξιακό και το φορολογικό νόμο, όπως και με τον προϋπολογισμό.
Εχει πια καθιερωθεί: Η ΝΔ φορτώνει στο ΠΑΣΟΚ τα ερείπια που παρέλαβε, και το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ την καμένη γη. Την ίδια ώρα, όποιος από τους δύο και να είναι στην κυβέρνηση, τα κέρδη της πλουτοκρατίας καλά κρατούν, ενώ η φτώχεια απλώνεται.
Ερχεται νέα επιτάχυνση της αντεργατικής επίθεσης. Μπαίνει στο στόχαστρο ό,τι απέμεινε από τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, επεκτείνονται οι ιδιωτικοποιήσεις και ολοκληρώνεται η “απελευθέρωση” στρατηγικών τομέων της οικονομίας. Την ίδια στιγμή δρομολογούνται κι άλλες παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο μέσα από τη μορφή των “συγχρηματοδοτούμενων έργων”.
Το ΚΚΕ προτείνει στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα ένα πλαίσιο πάλης που αγκαλιάζει τις ανάγκες τους για μόνιμη σταθερή δουλιά, με καθολικό 35ωρο – 7ωρο – 5ήμερο, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, με κατώτερο όριο τα 1.200 και 960 ευρώ, αντίστοιχα, δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.
Είναι ανησυχητικό το γεγονός, ότι ενώ ο πρωθυπουργός είπε πολλά για το Κοσσυφοπέδιο, δεν τοποθετήθηκε υπέρ του να παραμείνει το Κοσσυφοπέδιο στα πλαίσια της Σερβίας. Δηλαδή έστειλε στο καλάθι των αχρήστων το ψήφισμα 1244/99 του Συμβουλίου Ασφαλείας, που καθορίζει ότι το Κοσσυφοπέδιο ανήκει στη Σερβία.
Αυτή η δουλική στάση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του εμπεριέχει άμεσους κινδύνους και για τα δικά μας σύνορα αφού ανοίγει την όρεξη των ιμπεριαλιστών για νέα επαναχάραξη συνόρων στα Βαλκάνια, με ό,τι αυτό σημαίνει για το ακριτικό νησί μας.
Ο λαός μας πρέπει  να βγει δυναμικά στο προσκήνιο, διεκδικώντας το δίκιο του, χαράσσοντας το δρόμο για τη λαϊκή οικονομία, για το σοσιαλισμό”.