Αρχική Νέα Τοπικά Κάλεσμα συνταξιούχων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Κάλεσμα συνταξιούχων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

8Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εργατικό Κέντρο Χίου καλούν για την προσεχή Πέμπτη, 17 Μαρτίου στις 10.30 το πρωί, τα σωματεία των συνταξιούχων της Χίου.
Οι συνταξιούχοι των ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και ΝΑΤ καλούν τα μέλη τους στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών Συνταξιούχων και των απεργιακών κινητοποιήσεων στο νησί μας από τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ και του Σωματείου των ιδιωτικών Υπαλλήλων, να καταγγείλουν όλοι μαζί τη σκληρή οικονομική και κοινωνική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, η οποία ξέχασε τις όποιες υποσχέσεις για μέτρα ανακούφισης των χαμηλοσυνταξιούχων και για ήπια προσαρμογή της οικονομικής πολιτικής.
Συγκεκριμένα καλούνται όλοι για:
* Να διαμαρτυρηθούν και να καταγγείλουν τη συνεχιζόμενη σκληρή μονόπλευρη λιτότητα που οδηγεί χιλιάδες συνταξιούχους κάτω από το όριο φτώχειας, στην εξαθλίωση και στην κοινωνική απομόνωση.
* Να απαιτήσουν αυξήσεις για αξιοπρεπή ζωή και χρήματα για την υγεία και αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
* Να διαμαρτυρηθούν για την αχαλίνωτη ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς, που από τη μια εξανεμίζει οποιαδήποτε αύξηση πριν την λάβουν οι συνταξιούχοι και από την άλλη υποβαθμίζει καθημερινά το βιοτικό τους επίπεδο.
* Να απαιτήσουν ουσιαστικές αυξήσεις, αφού πάνω από το 70% των χαμηλοσυνταξιούχων λαμβάνουν συντάξεις πείνας που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης, έστω και για λίγες μέρες.
* Η οργή και η αγανάκτηση των συνταξιούχων θα πρέπει να μετατραπεί σ’ ένα ένα βροντερό ΟΧΙ στη συνεχιζόμενη επίθεση ενάντια στην κοινωνική ασφάλιση, την κατεδάφιση του Κράτους πρόνοιας, ενάντια στο δικαίωμά μας για ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή.
Και καταλήγει το κάλεσμα για τις 17 Μαρτίου: “όλοι οι συνταξιούχοι άνδρες και γυναίκες, θα πρέπει να δώσουν το αγωνιστικό τους παρόν για να μπει φραγμός και να ανατραπεί αυτή η καταστροφική αντιλαϊκή πολιτική”.