Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

23

Με κάθε επισημότητα και παρουσία πολιτικών αρχηγών, βουλευτών, και πολλών επίσημων προσκεκλημένων έγινε σήμερα στη Βουλή η ορκωμοσία του Κάρολου Παπούλια στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ Παπούλιας ορκίστηκε έκτος πρόεδρος της μεταπολιτευτικής περιόδου της Ελληνικής Δημοκρατίας από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Το νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στην κεντρική είσοδο του Κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, η πρόεδρος της Βουλής ννα Ψαρούδα Μπενάκη ενώ την ίδια ώρα στρατιωτικά αγήματα που ήταν παρατεταγμένα απέδιδαν τιμές.

Τα κοινοβουλευτικά έδρανα ήταν από πολύ νωρίς κατάμεστα από πολλούς επίσημους προσκεκλημένους, ενώ τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί εντός και εκτός Κοινοβουλίου ήταν δρακόντεια.

Η ειδική συνεδρίαση που έγινε με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλου, ξεκίνησε στις 11.30 ενώ στις 11.45 ακριβώς ο κ Παπούλιας έδωσε τον προβλεπόμενο όρκο ο οποίος διαβάστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο που ανέφερε:

“Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του ελληνικού λαού.

“Άξιος, άξιος ακούστηκε από τα κυβερνητικά έδρανα και από την πτέρυγα των βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης” αμέσως μόλις ολοκλήρωσε τον όρκο του ο κ Παπούλιας.

Νωρίτερα οι έξι βουλευτές του ΣΥΝ είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα μόλις ο κ Χριστόδουλος άρχισε να διαβάζει τον όρκο εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους για την συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου στην τελετή.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία ο κ Παπούλιας κατέθεσε στεφάνι στον μνημείο του γνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον υποδέχτηκε ο Κωστής Στεφανόπουλος και έγινε η τελετή παράδοσης -παραλαβής.


Πηγή: ΜΠΕ 

Διαφήμιση