Αρχική Νέα Τοπικά Γενική Συνέλευση Μαστιχοπαραγωγών με θέμα την είσοδο Τράπεζας στη MEDITERA A.E.

Γενική Συνέλευση Μαστιχοπαραγωγών με θέμα την είσοδο Τράπεζας στη MEDITERA A.E.

16


Πραγματοποιείται το Σάββατο η συνέλευση των αντιπροσώπων της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου όπου αναμένεται να παρουσιαστεί από τη MEDITERA Α.Ε. (στην οποία η ΕΜΧ κατέχει το 94% και το υπόλοιπο η ΕΝΑ ΧΊΟΥ Α.Ε) η πρόταση για συνεργασία με μεγάλη τράπεζα.
Συγκεκριμένα υπάρχει το ενδιαφέρον και ήδη βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες σε καλό βαθμό οι συζητήσεις για να επενδυθούν επιχειρηματικά κεφάλαια της Τράπεζας Αττικής ύψους 1-1,5 εκ. ΕΥΡΩ στη MEDITERA.
Βασικό επιχείρημα αναμένεται να είναι το γεγονός ότι έτσι θα μπορέσει να προχωρήσει η ανάπτυξη των MASTIHASHOP και γενικότερα η δράση της εταιρείας χωρίς να υπάρχει υποθήκευση για το μέλλον.
Αυτό εξασφαλίζεται διότι όπως μας είπαν άτομα που γνωρίζουν καλά το χώρο η είσοδος επιχειρηματικών κεφαλαίων σημαίνει και “ζεστό χρήμα” που όμως δεν έχει καμία σχέση με τη δανειοδότηση. Επίσης ένας βασικός όρος που αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση (και που θα κρίνει και το ποσοστό συμμετοχής του επενδυτή) είναι το ποσοστό της ΕΜΧ στη MEDITERA Α.Ε. να μην κάτω του 65%.
Το θέμα της Γενικής Συνέλευσης στην ΕΜΧ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) που πρόσκειται στο ΚΚΕ.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 


Βήμα το βήμα αυτοί που ουσιαστικά διοικούν την ΕΜΧ όλο και προχωρούν τα σχέδια τους με στόχο να περάσει ο έλεγχος των δραστηριοτήτων της στα χέρια ιδιωτών.
Όπως είχαμε επισημάνει από το ξεκίνημα των καταστημάτων λιανικής, βασικός τους στόχος, όπως οι ίδιοι είχαν θέσει και κάτω από τη γενική κατακραυγή των μαστιχοπαραγωγών πήραν πίσω, ήταν να τα μεταβιβάσουν σε στρατηγικό επενδυτή. Πιστοί στο χρονοδιάγραμμά τους αφού με ελιγμούς κατάφεραν και έστησαν τα καταστήματα (MEDITERA) με τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας για να μπορούν σήμερα να μεταβιβάζουν μετοχές, ετοιμάζονται για το μεγάλο άλμα. Φημολογείται ότι ο στρατηγικός επενδτυτής θα είναι Τράπεζα.
Μετά την παραχώρηση της αντιπροσώπευσης της τσίχλας στην ΕΛΓΕΚΑ, κι εδώ πρέπει να επισημάνουμε πέρα από την απεμπόληση ενός εκατομμυρίου ΕΥΡΩ το χρόνο με τη συγκεκριμένη ενέργεια το ενδιαφέρον της εταιρείας να έχει τον πρώτο λόγο σε μελλοντικές επενδύσεις που σημαίνει ότι έχει στόχο της το εργοστάσιο τσίχλας, γίνεται το επόμενο βήμα που φανερώνει τα πραγματικά τους σχέδια για το μέλλον της ΕΜΧ.
Η στήριξη που παρείχε η ΕΜΧ στα καταστήματα λιανικής (MEDITERA) για να σταθούν στα πόδια τους, μεταφέροντας ακόμη και δίκτυα πωλήσεων, ξαφνικά θα βρεθούν σε χέρια τρίτων, υπονομεύοντας ουσιαστικά και δημιουργώντας εξάρτηση στον τομέα διάθεσης της μαστίχας με ανυπολόγιστες συνέπειες μελλοντικά.
Επειδή λοιπόν η συνέλευση των αντιπροσώπων κατά την ίδρυση των καταστημάτων έβαλε φραγμό στη μεταβίβαση μετοχών σε τρίτους, συγκαλούν το Σάββατο 19.3.2005 νέα συνέλευση ώστε να ανατρέψουν την προηγούμενη απόφαση και να τους λυθούν τα χέρια.
Βλέπουμε λοιπόν ότι οι προσπάθειες των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ & της ΝΔ είναι συνεχείς στην κατεύθυνση, όλα στο κεφάλαιο, κάτι που το επιβεβαιώνει και το γενικότερο πολιτικό κλίμα .
Η ΕΜΧ δεν έχει ανάγκη κανένα ιδιώτη που θα ’ρθει για να πάρει κι όχι να δώσει. Η μαστίχα έχει ιδιότητες με μεγάλη δυναμική (χρήση στη Φαρμακευτική πέρα όλων των άλλων0 που παραμένουν ανεκμετάλλευτες και ανοίγουν προοπτικές και στη διάθεσή της παραγωγής και στην τιμή της.
Τόσο οι μαστιχοπαραγωγοί όσο και οι αντιπρόσωποί τους να πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων τα ψευτοδιλήμματα -δολώματα για να μπουν οι ιδιώτες στις δραστηριότητες της. Να μη μετατραπεί σε Δούρειο Ίππο προς όφελος ξένων συμφερόντων. Για την ΕΜΧ μοναδικό μέλημα πρέπει να είναι οι κόποι, οι αγωνίες και τα συμφέροντα των μαστιχοπαραγωγών”.

Διαφήμιση