Αρχική Νέα Τοπικά Δεν αποφάσισαν για το ύψος του Δανείου στην Ομηρούπολη

Δεν αποφάσισαν για το ύψος του Δανείου στην Ομηρούπολη

20

Την αναβολή του θέματος σύναψης δανείου ύψους 1 εκ. ευρώ με την Τράπεζα Πειραιώς για την αποπληρωμή του χρέους της Τεχνικής Εταιρείας αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. Ομηρούπολης κατά την διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης.
Ο Δήμαρχος Ομηρούπολης, σε μια προσπάθεια να πείσει τους Συμβούλους μειοψηφίας και πλειοψηφίας για τους σκοπούς του δανείου, πρότεινε την εβδομαδιαία αναβολή του θέματος για να διευθετηθούν και ορισμένα νομικά κωλύματα που έθεσε ο κ. Αθανασόπουλος.
Έχοντας ως δεδομένη την πάγια θέση των κ. Αθανασόπουλου και Παντελίδη για σύναψη δανείου χαμηλότερου ύψους έμοιαζε εξαιρετικά δύσκολη η εξασφάλιση της πλειοψηφίας των 2/3 που απαιτείται.
Αρνητικός στο ύψος του δανείου ήταν και ο κ. Παντελόγλου παρά τα ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια που άκουσε από τον δήμαρχο για την θητεία στην Εταιρεία.
«Η Εταιρεία χρειάζεται 1,5 εκ. ευρώ λειτουργικά έξοδα ετησίως για να επιβιώσει. Χρειάζεται σωστός προγραμματισμός για να επιτύχει», σημείωσε. Ο κ. Παντελόγλου συμπλήρωσε ακόμη ότι το 1εκ. ευρώ είναι υπερβολικό ποσό γιατί πίστευε ότι με 600.000 ευρω ξεκαθαρίζει το κύριο χρέος. Προέβλεψε επίσης ότι οι δόσεις του θα γίνουν θηλιά στο λαιμό του δήμου και θα στερήσει από τους δημότες για τα επόμενα 8 χρόνια από αναπτυξιακά έργα.
Ο κ. Παντελίδης υπογράμμισε ότι θα είναι θετικός στην σύναψη δανείου ύψους 500.00ευρώ ενώ ο κ. Αθανασόπουλος ανέγνωσε άρθρα του δημοτικού κώδικα που δεν τηρούνται στην σύναψη του συγκεκριμένου δανείου. Ταυτόχρονα δήλωσε ότι με 500.000 ευρώ καλύπτονται τα βασικά χρέη και αυτό είναι ένα πρώτο συντηρητικό βήμα. «Με 500.00ευρώ έχετε την πλειοψηφία», είπε χαρακτηριστικά.
Με την φράση «εγώ είμαι μαχητής της ζωής και όχι της πολιτικής», ο Δήμαρχος Ομηρούπολης επιχείρησε να περιγράψει τις προθέσεις του για το μέλλον της Τεχνικής Εταιρείας. Ο κ. Παπαληός σημείωσε ότι αποτέλεσε προεκλογική του δέσμευση η επιβίωση της Τεχνικής και δεν μπορεί να την αθετήσει. Παράλληλα σημείωσε ότι το ποσό του 1εκ. ευρώ θα λύσει οριστικά τα προβλήματα της Τεχνικής και δεν θα αποτελέσει απλή ασπιρίνη. Τελικώς η απόφαση αναβλήθηκε.


Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ