Αρχική Νέα Οικονομία Ελεγχόμενη απόσυρση προβληματικού μελιού παραγωγής 2004- διαμαρτυρία παραγωγών για τον τρόπο ανάδειξης...

Ελεγχόμενη απόσυρση προβληματικού μελιού παραγωγής 2004- διαμαρτυρία παραγωγών για τον τρόπο ανάδειξης θέματος

22


Στην απόσυρση του μελιού παραγωγής 2004, εφόσον έχει πάνω από 10 μικρογραμμάρια της ουσίας παραδιχλωροβενζόλιο, συμφώνησαν οι παραγωγοί μελιού και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, ενώ διαβεβαίωσαν πως η παραγωγή του 2005 δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.
“Θα πρέπει να σταματήσουν κάποιοι να κάνουν ζημιά στην ελληνική παραγωγή” δήλωσε μετά τη συνάντηση με τους μελισσοπαραγωγούς ο κ.Παπαθανασίου, καλώντας όσους μιλούν γι’ αυτό, να σταματήσουν, γιατί βλάπτουν τη διακίνηση του προϊόντος.
Παράλληλα υποστήριξε πως το ελληνικό μέλι διατηρεί την υψηλή του ποιότητα και θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μελισσοπαραγωγών Δράμας και αντιπρόεδρος τη Κοινοπραξίας Μελισσοκόμων Φώτης Κανελούνης τόνισε ότι με ευθύνη των παραγωγών αποσύρονται όσες ποσότητες έχουν εντοπιστεί να συγκεντρώνουν διχλωροβενζόλιο σε ποσοστά άνω των 10 ppd ενώ το ίδιο γίνεται και από τις εταιρείες τυποποίησης και από τα σούπερ μάρκετ.
Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι των παραγωγών μελιού, το μέλι παραγωγής 2005 δεν θα έχει πρόβλημα με το διχλωροβενζόλιο, ενώ και για την παραγωγή του 2004 ανέφεραν ότι τα προβλήματα ήταν ελάχιστα.


Οι εκπρόσωποι του κλάδου δήλωσαν ότι ο τρόπος με τον οποίο αναδείχθηκε ένα θέμα το οποίο εδώ και δύο χρόνια είναι γνωστό και για την επίλυσή του έχει προβεί ο κλάδος σε επενδύσεις, τους έχει προβληματίσει και εξετάζουν την πιθανότητα να προχωρήσουν σε μηνύσεις εναντίον του πρώην προέδρου του ΕΦΕΤ Ν. Κατσαρού, ο οποίος -σκόπιμα όπως υποστηρίζουν- ανακίνησε το θέμα, προκειμένου να καλυφθεί άλλο διατροφικό σκάνδαλο.

ΠΗΓΗ: in.gr, ΑΠΕ