Αρχική Νέα Τοπικά Σταμάτης Κάρμαντζης: “κακόγουστο αστείο το σήριαλ της Ιχθυόσκαλας”

Σταμάτης Κάρμαντζης: “κακόγουστο αστείο το σήριαλ της Ιχθυόσκαλας”

57


Την άμεση αντίδραση του Λιμενικού Ταμείου Χίου προκάλεσε η δημοσίευση του έγγραφου της ΕΤΑΝΑΛ Α.Ε.- Εταιρεία Ανάπτυξης Αλιείας (προς τη Νομαρχία) με το οποίο επιρρίπτονται ευθύνες στο Λ.Τ. για τη μεγάλη καθυστέρηση που σημειώνεται στην παράδοση της νέας Ιχθυόσκαλας.
Με έγγραφό του ο Πρόεδρος του Λ.Τ. Σταμάτης Κάρμαντζης προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου τονίζει ότι μπορεί να παραχωρηθεί η χρήση με την καταβολή όμως συμβολικού μισθώματος ενώ εκφράζει τη “μεγάλη έκπληξή” του για τα όσα υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΝΑΛ.
Ζητά μάλιστα να Πα΄ρει θέση για το θέμα και ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης. Κάτι που δεν σημειώνεται πάντως αναλυτικά στο έγγραφο είναι αν και σε ανάλογες περιπτώσεις η ΕΤΑΝΑΛ καταβάλει συμβολικό μίσθωμα.


Βέβαια μεταξύ των έγγραφων που κοινοποίησε ο κ. Κάρμαντζης είναι και αυτό πους στις 2 Μαρτίου 2005 εστάλη προς τα συναρμόδια Υπουργεία και στο οποίο επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι το αίτημα για προσωρινή παραχώρηση και συμβολικό μίσθωμα είναι “κατ’ επιταγή της κείμενης νομοθεσίας”.
Στο έγγραφό του ο κ. Κάρμαντζης προς τον κ. Νομάρχη, και με κοινοποίηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στην ΕΤΑΝΑΛ Α.Ε., αναφέρει τα εξής:
“Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα από πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα τοπικών ημερήσιων εφημερίδων και μάλιστα με πηχυαίους τίτλους για το υπ. αριθ. πρωτ. Γ22/7-4-2005 έγγραφο απάντησης του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΝΑΛ Α.Ε. κ. Δρόσου Ταυλαρίου με θέμα την παραλαβή της νέας Ιχθυόσκαλας και το κλείσιμο της ακατάλληλης πλέον παλιάς.
Επειδή το συγκεκριμένο θέμα τείνει να μετατραπεί σε ένα κακόγουστο αστείο που δεν τιμά σίγουρα ούτε τη Δημόσια Διοίκηση αλλά και κανέναν από τους εμπλεκόμενους σε μια ξεκάθαρη από κάθε πλευρά υπόθεση, όπως είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της νέας Ιχθυόσκαλας θέλω να ξεκαθαρίσω αλλά και να ξεχωρίσω τη θέση μου για μια ακόμα φορά δηλώνοντας:
Α) Αρνούμαι ως Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου να εκχωρήσω ένα περιουσιακό στοιχείο που ανήκει κατά χρήση και εκμετάλλευση στο λιμενικό Ταμείο και κατ’ επέκταση στη Χίο, στις Χιώτισσες και στους Χιώτες σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και το ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς του.
Β) Αντί οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι να απαντήσουν στα έγγραφά μας και να μας ευχαριστήσουν για την πρόταση μας (ετήσιο μίσθωμα 20 ΕΥΡΩ) μας καταλογίζουν απροκάλυπτα και ευθύνες ότι αρνούμεθα την παραχώρηση της χρήσης της νέας Ιχθυόσκαλας, (ουδέν ψευδέστερον τούτου).
Γ) εμμένω στις προτάσεις του αρ. πρωτ. 313/2-3-05 εγγράφου μας.
Κύριε Νομάρχα,
Μετά τα προαναφερόμενα σας καώ να πάρετε άμεσα θέση για το συγκεκριμένο θέμα που είναι πλέον σοβαρό πρόβλημα του νομού μας”, καταλήγει ο κ. Κάρμαντζης. 
 

Διαφήμιση