Αρχική Νέα Τοπικά Δημοπράτηση έργου “Κατασκευή τμήματος Θυμιανά-Νεοχώρι, σύνδεση οικισμού Βαβύλων”

Δημοπράτηση έργου “Κατασκευή τμήματος Θυμιανά-Νεοχώρι, σύνδεση οικισμού Βαβύλων”

45


Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή τμήματος Θυμιανά – Νεοχώρι, σύνδεση οικισμού Βαβύλων», προϋπολογισμού 1.600.000,00 €, το οποίο αποτελεί υποέργο του συνολικού έργου «Ολοκλήρωση δρόμου Χίου – Λιμένα Μεστών», συνολικού προϋπολογισμού 15.550.000,00 €.


          Ήδη με χθεσινή απόφασή της η Νομαρχιακή Επιτροπή προχώρησε στην δημοπράτηση του έργου και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χίου με την υπ’ αριθμ. 162/2004 απόφασή του κήρυξε την απαλλοτρίωση του έργου.


          Η υλοποίηση του εν λόγω έργου θα παρακάμψει Νότια τον οικισμό των Θυμιανών και θα συνδέσει τον υφιστάμενο δρόμο με την περιοχή Νεοχωρίου στο ύψος της Εθνικής Οδού Χίου – Καλλιμασιάς καθώς επίσης θα κατασκευασθεί Κόμβος ρύθμισης της κυκλοφορίας στην έξοδο του δρόμου στον οικισμό Βαβύλων.


          Η εν λόγω εργολαβία αποτελεί συνέχεια των έργων «Κατασκευή Γέφυρας Κοκκαλά», το οποίο ήδη υλοποιείται και «Ανισόπεδος Κόμβος στη θέση ΔΕΗ» το οποίο μετά την έγκριση της σύμβασης από το ελεγκτικό συνέδριο θα ξεκινήσει άμεσα να υλοποιείται.


          Για την συνέχεια και ολοκλήρωση του δρόμου Χίου – Μεστά για τα εναπομείναντα τμήματα σας ενημερώνουμε ότι για το τμήμα Αρμόλια – Πυργί με χθεσινή απόφασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χίου, προχώρησε στην κήρυξη της απαλλοτρίωσης του έργου ενώ ολοκληρώνονται οι μελέτες για τα τμήματα «Παραλλαγή Κοντυλόπου», «Πυργί – Ολύμποι» και «Μεστά – Λιμένα Μεστών».


          Μετά την δημοπράτηση και του τρίτου υποέργου του «Χίου – Λιμένα Μεστών» του τμήματος «Θυμιανά – Νεοχώρι – Σύνδεση με οικισμό Βαβύλων», ο σημαντικός οδικός άξονας που ενώνει την πόλη Χίου με το Λιμάνι των Μεστών παίρνει σάρκα και οστά και σε συνδυασμό με το εγκεκριμένο έργο της βελτίωσης του Λιμένα Μεστών, ανοίγει ο δρόμος για σύνδεση της Χίου με την Ανατολική Αττική με ποιο σύντομες και σύγχρονες υποδομές.